Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Barut, 16 bakana birden sordu; 'İşsizlik sorununu nasıl çözeceksiniz?'

Barut, 16 bakana birden sordu;

Barut, 16 bakana birden sordu; 'İşsizlik sorununu nasıl çözeceksiniz?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 16 bakana, issizligin çözümüyle ilgili bir planlarinin olup olmadigini sordu. Tarihin en büyük ekonomik ve siyasi krizini yasayan Türkiye'de issizlik ve yoksulluk nedeniyle ocaklara ates düstügünü vurgulayan Barut, hükümetin acil ve etkin çözüm üretmesi gerektigini belirtti.

TÜM BAKANLARA SORDU

Issizlikle beraber kamuya yönelik atamalari gündeme getiren Ayhan Barut, Bakanlar Kurulu'ndaki 16 bakanin ayri ayri yanitlamasi istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclis'ne (TBMM) soru önergesi sundu. Ayhan Barut, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Adalet Bakani Abdülhamit Gül, Çalisma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakani Zehra Zümrüt Selçuk, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Ulastirma ve Altyapi Bakani Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Ersoy, Hazine ve Maliye Bakani Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu, Ticaret Bakani Ruhsar Pekcan ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'a kamuya atamalar ve issizligin çözümü hakkinda ne yapacaklarini sordu.

'ISSIZLIK CAN ALIYOR'

Türkiye'nin içinden geçtigi derin ekonomik kriz ve uluslararasi siyasi gelismelerin, toplumu etkileyen pek çok olumsuz sonuçlar dogurdugunu aktaran Ayhan Barut, 'Yasanan ulusal ve uluslararasi ekonomik ve siyasi krizin agir ve kalici etkilerinden en önemlisi kuskusuz her geçen gün artan issizlik sorunudur. Issizlik beraberinde sosyal bir takim patlamalari da getirmektedir. Ülkemizde ekonomik sorun ve sikintilarin, issizlik nedeniyle yasanan travmalarin korkunç boyutlara insanimizi sevk ettigini üzülerek görmekteyiz. En aci örnegini ise ülke tarihimizde hiç görülmemis olan ve toplumumuzu derinden sarsan aile intiharlari ile yasadik' dedi.

'ISSIZ YURTTASLARIN UMUDU DEVLET'

Toplumsal travmaya yol açan ekonomik krizle birlikte artan sorunlara acil ve etkin çözüm üretilmesi gerektigini ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Yasanan istihdam ve issizlik sorunu yöneticiler açisindan en öncelikli sorun olarak ele alinmali ve büyük bir ciddiyetle çözüm üretilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede egitimli, egitimsiz bütün issiz vatandaslarimiz da umutlarini devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluslarina birakmislardir' diye konustu.

'2020 YILINDA KAMUYA ATAMA YAPACAK MISINIZ?'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un ayri ayri 16 bakanligin yanitlamasi istemiyle Meclis'e sundugu önergede su sorular yer aldi:
'1- 2017, 2018 ve 2019 yillarinda Bakanliginiz merkez ve tasra teskilatlarinda ve bagli kuruluslarinda görevlendirilmek üzere KPSS yoluyla veya açiktan personel alimi yapilmis midir? Yapilmis ise bu personellerin sayisi kaçtir ve alanlarina göre dagilimi nedir?
2- 2020 yili içerisinde Bakanliginiz merkez ve tasra teskilatlarinda ve bagli kuruluslarinda görevlendirilmek üzere KPSS yoluyla veya açiktan personel alimi yapilacak midir? Yapilacak ise ne zaman ve kaç kisi olarak bu alimlar gerçeklesecektir?
3- Ayrica, 15 Temmuz 2016 hain darbe girisimi sonrasi Bakanliginiz merkez ve tasra teskilatlarindan ihraç edilen, açiga alinan ve göreve iade edilen personel sayisi kaçtir?'
 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli