Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 15 Aralik 2011 tarihinde 357 milyon Euro yatirim maliyetiyle ihale edilen ancak 9 yilda yapimi yilan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimani'nin sadece üstyapi ihalesinin 297 milyon 100 bin Euro arti KDV karsiliginda verilmesine oldukça sert tepki gösterdi. Üstyapi ihalesini kazanan sirketin sahibinin AKP'den belediye baskan adayi olduguna dikkat çeken Barut, 'Tek adam rejiminde ihalelerde hep rant, talan ve yandas var. Her ihalede ayni senaryolar yaziliyor. Talan ve israftan vazgeçin. Çukurova Bölgesel Havalimani'na yolcu garantisi ve bu kadar para vereceginize, bölgenin de ihtiyacini karsilayan, 6 milyon yolcunun kullandigi, ülkemizin en güvenli havalimani olan Adana Havaalani'na daha düsük miktarda yatirim yapin. Gelin ülkemiz, bölgemiz ve ekonomimiz zarar görmesin' dedi.

EN YÜKSEK TEKLIFIN SAHIBI TANIDIK ÇIKTI

Yap-Islet-Devret modeliyle yatirim maliyeti 357 milyon Euro olarak belirlenip ihalesi 15 Aralik 2011'de, yer teslimi 15 Mart 2013'te gerçeklestirilen ve temeli 28 Mayis 2013 tarihinde atilan Çukurova Bölgesel Havalimani, sürekli tartismalara neden oldu. Ilk ihale tarihinden bu yana 9 yil geçmesine karsin bu tartismalar bitmedi. Havaalaninda baslayan çalismalar bir türlü tamamlanmayinca, yine çesitli ihaleler düzenlendi. Son olarak 4 Subat 2020'de yapilacagi duyurulan havalimani üst yapi ihalesi 16 Mart 2020 tarihine ertelendi. Sonrasinda ise Cengiz-Limak-Kalyon Insaat Ortak Girisim Grubu'nun kaybettigi Çukurova Havalimani ihalesini Günbeton Insaat-Terminal Yapi Ortak Girisimi kazandi. Bu sürecin ardindan Ulastirma ve Altyapi Bakani Cahit Turhan görevden alinirken yerine atanan Bakan Adil Karaismailoglu, bu ihaleyi iptal ettiklerini duyurdu. 26 Ekim 2020 tarihinde yapilacagi açiklanan yeni ihale de 20 Kasim 2020 tarihine ertelendi. Son yapilan ihalede en yüksek teklifi 297 milyon 100 bin Euro arti KDV karsiliginda Favori Isletmecilik A.S. / YAKO Tekstil Sanayi ve Dis Ticaret A.S. ortak girisimi verdi.

'ADANA HAVALANINI KAPATMAK ISTIYORLAR'

Yapimi yilan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimani gerekçesiyle Adana Havaalani'nin kapatilmak istendigine vurgu yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sunlari söyledi:

'Mersin sinirlari içinde 2011 yilindan beri Çukurova'nin en verimli tarim topraklari üzerine yeni bir havaalani yapmak istiyorlar. Süreci yönetemediler, ellerine yüzlerine bulastirdilar. Çünkü niyetleri hizmet üretmek degil, rant elde etmek ve Adana'ya darbe vurmaktir. Çukurova Bölgesel Havalimani israftir, buraya aktarilacak kaynaga yaziktir. Çünkü Adana'nin ve Mersin'in ihtiyacini karsilamayacak bu havaalani her seyiyle zarardir. Üstelik birinci sinif tarim arazileri üzerine, üstelik göçmen kuslarin göç yolu üstüne kurulmak isteniyor. Komsu ilimiz Mersin'in Adana'ya yakin tarafta degil, bati yönünde kent turizmine hizmet edecek havaalani ihtiyaci bulunuyor. Amaç burada Mersin'e havaalani kazandirmak degil, rant ve Adana'ya zarar vermek sanirim. Çünkü Adana'nin da eksikleri olmakla birlikte ülkenin en güvenilir ve ulasimi kolay bir havaalani var çünkü. 30 milyon yolcu kapasitesiyle yapilacagi söylenen bölgesel havaalani için bu rakam revize edilerek 12 milyona düsürdü ve bu kadar yolcu garantisi de  verildi. Mevcut durumda Adana ile birlikte Nigde, Osmaniye ve Mersin'in de yararlandigi Adana Havalimani 2019 yilini 5 milyon yolcuyla kapatti. Çukurova Bölgesel Havalimani yapildiginda verilen 12 milyonluk yolcu garantisinin yakalanma sansi yok. Bu demek oluyor ki, Adana Havaalanini kullanan yolcular da yeni havalimanina aktarilacak. Adana Havaalani kapatilip bu yolcular orayi kullanmaya zorlanacak. Burayi, 2019’da 1 milyon 232 bin yolcu garantisi verilen ancak sadece 82 bin kisinin kullandigi Kütahya Zafer Havaalani gibi üzücü bir akibet bekliyor. Kentimize, bölgemize ve ülkemize yapilmak istenen kötülügü asla kabul etmiyoruz.'

AKP'DEN BELEDIYE BASKAN ADAYI OLMUS

Üstyapi ihalesine en yüksek teklifi veren sirketlerin bagli oldugu grubun basinda AKP'den Çerkezköy Belediye Baskan adayi olan birisinin bulunduguna dikkat çeken Ayhan Barut, sunlari kaydetti:

'Henüz tamamlanmayan altyapi çalismalarina bile milyonlarca Euro para harcanan Çukurova Havalimani'na üstyapi için  297 milyon 100 bin Euro daha gömülmesine izin vermeyelim. Çünkü yaziktir, günahtir. Bu kadar parayi bosa harcamak yerine bölgenin ihtiyacini karsilayan Adana Havalimani'na genisletilip iyilestirilmesi için yeterli derecede yatirim yapalim. Eger Adana Havalimani modernize edilir, pisti uzatilir, ek pistler yapilir, terminalleri yenilenirse uluslararasi niteligi de güçlenir. Ayrica daha büyük kargo uçaklari inip kalkar. Adana Havaalani'nin modernizasyonu ile yolcu kapasitesi arttigi gibi islevi de gayet büyür. Adana Havaalani'nin daha ucuz maliyetle yenilenmesi için vakit de imkan da var. Adana Havaalani'nin genislemesi için yaninda yeterli alan var. Yapimi yilan hikayesine dönen, israf ve zarar anlamindan baska tanimi bulunmayan Çukurova Bölgesel Havalimani israrindan vazgeçin. Altyapisina bu kadar para harcanan Çukurova Bölgesel Havalimani'nin yerine çok genis ve büyük ölçekli tarim, gida ve hal kompleksi yapin. Hepimiz biliyoruz ki, tek adam rejiminde ihalelerde hep rant, talan ve yandas var. Her ihalede ayni senaryolar yaziliyor. Bu üstyapi ihalesini alan sirketlerin basinda AKP'den belediye baskan adayi olan biri var. Bu bile isarettir. Gelin rant sevdanizdan, talan ve israftan vazgeçin. Çukurova Bölgesel Havalimani'na yolcu garantisi ve bu kadar para vereceginize, bölgenin de ihtiyacini karsilayan, 6 milyon yolcunun kullandigi, ülkemizin en güvenli havalimani olan Adana Havaalani'na yeterli ölçüde yatirim yapma teklifimizi düsünün. Gelin ülkemiz, bölgemiz ve ekonomimiz zarar görmesin.'