Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Barut, kadroya geçirilen taşeron işçilerin sesi oldu

Barut, kadroya geçirilen taşeron işçilerin sesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçirilen taşeron işçilerin, toplu sözleşme, ekonomik, manevi ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarına çözüm üretilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçirilen taseron isçilerin, toplu sözlesme, ekonomik, manevi ve özlük haklariyla ilgili sorunlarina çözüm üretilmesini istedi. 

'ISÇILERIN FERYADINI DUYAN YOK'

Kadroya geçirilen taseron isçilerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konusan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Feryat eden bu isçilerimizin taleplerine kimse olumlu yanit vermiyor. Bu isçilerimiz kadroya geçirildi ama 2020 yilinin 10'uncu ayina kadar toplu sözlesme imkanlarindan yararlanamiyorlar. Etkisi her geçen gün daha da derinden hissedilen ekonomik kriz, maaslari deyim yerindeyse kusa çevirdi. Igneden iplige her seye zam geldi. Mutfaklar yangin yerine döndü' dedi. 

TALEPLERINI PAYLASTI

Kadroya geçen ancak çalisma ve ekonomik kosullari iyilestirilmeyen isçilerin taleplerini aktaran Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Emekçilerimiz aldiklari asgari ücretle birakin dogru dürüst geçinmeyi, çoluk çocuguna bakamaz ve yataga aç girer oldu. 
Kadroya geçirilen ama haklari verilmeyen, kosullari iyilestirilmeyen isçilerimizin taleplerini yerine getirip onlarin toplu is sözlesmesinden yararlanmasi için harekete geçilmelidir. Isçilerimizin sendikal örgütlülügünün saglanmasi için talepleri kabul edilmelidir. Isçilerimize toplu is sözlesmesinin yani sira yemek, yol ve yakacak yardimlari, bayramlarda ikramiyeleri, çocuklarinin egitimiyle ilgili yardimlari, izin yardimi ve izin ikramiyelerinin verilmesi için gerekenin yapilmasini istiyoruz.'



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı