Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

BAŞKAN ERDEM VE GENEL BAŞKAN NAZLIAKA ÇADIR'DA YAŞAYAN TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN ERDEM VE GENEL BAŞKAN NAZLIAKA ÇADIR

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve CHP yönetimi ile çadırda yaşayan tarım işçilerini ziyaret etti. Başkan Erdem ve Nazlıaka, Kent

BASKAN ERDEM VE GENEL BASKAN NAZLIAKA ÇADIR'DA YASAYAN TARIM ISÇILERINI ZIYARET ETTI
 
Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, Milletvekili Müzeyyen Sevkin ve CHP yönetimi ile çadirda yasayan tarim isçilerini ziyaret etti. Baskan Erdem ve Nazliaka, Kent
Meydani’nda partilileri ve vatandaslarla bir araya gelip halay çekti.
Adana’da bir dizi ziyaretler gerçeklestiren CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, Ceyhan’da coskuyla karsilandi. Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem’in ilgi ve alakasini eksik etmedigi Körkuyu Mahallesi’nde geçici çadirlardaki tarim isçilerini ziyaret eden Genel Baskan Nazliaka, basarili çalismalari ve yardima muhtaçlara gösterdigi ilgiden dolayi Baskan Erdem’e tesekkür etti. Tarim isçilerinin taleplerini dinleyerek çocuklara hediye veren Nazliaka, zor kosullarda yasayan emekçileri hiçbir zaman yalniz birakmayacaklarini ifade etti.
“YASASIN KADIN DAYANISMASI”
CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, Atatürk Kent Meydani’nda ‘Kadin Eli Ekibi’ ve partilileri tarafindan coskuyla karsilandi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapilan etkinlikte vatandaslar, ‘Siddeti durdurmaya kararliysan yalniz degilsin biz variz, Adalet Biziz Susmayacagiz, Yasam Hak ve Yasasin Kadin Dayanismasi’ pankartlari açti. Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Adana Il Kadin Kollari Baskani Oya Tekin, Kadin Kollari MYK Üyeleri, CHP ilçe kadin kollari baskanlari ile birlikte halay çekti.
NAZLIAKA, “SEÇIME BIZ HAZIRIZ, HALKIMIZDA HAZIR”
31 Mart tarihinde Ceyhan Belediyesinin kaderi degistiyse, Adana Belediyesinin kaderi degistiyse ayni kadersel degisikligi ülkemiz için de gerçeklestirme iradesini daha da güçlendirdik. Zaten görüyorsunuz AKP iktidari ve küçük ortagi tel tel dökülüyor. 3 seyi yok etmek için iktidara gelmislerdi. Yoksulluk, Yasaklar, Yolsuzluk 3 sey'de zirve yaptigi gibi yanina bir de dördüncü yü, eklediler. Yüzsüzlük, yüzsüzler ve gerçekten her gün ortaya çikan birtakim yasadisi seylerden artik biz utaniyoruz. Onlar adina utaniyoruz. Artik onlarda yoruldular. Bizim kadrolarimiz hazir, projelerimiz hazir, halkimiz hazir. Onun için derhal diyoruz. Derhal seçim, hemen seçim, biran önce iktidara yürümek ve artik yöneten olmak istiyoruz. Bunu da hep beraber yapacagiz. Halkimizla birlikte yapacagiz” dedi.
“ÜLKEMIZIN DEGERLERINI GERI ALACAGIZ”
Kadin dayanismasi ile omuz omuza iktidara geleceklerini vurgulayan Nazliaka, “Istanbul Sözlesmesi yasatir diyoruz. Istanbul Sözlesmesinden vazgeçmiyoruz diyoruz. Partimizin Politikalarini çogaltmak adina iktidara geldigimizde ilk bir hafta içinde yapacaklarimiz çok net; 1. palet fabrikasini Katarlilardan geri alacagiz. 2. Süleyman Sah Türbesi’ni ait oldugu topraklara geri getirecegiz. 3. esnaf kan agliyor ve bu aç kapa aç kapa döneminde kredi aldilar. Ancak kredileri ödeyecek de bir döngüleri olmadi. Onun için derhal esnaflarimizin da borcunu yeniden yapilandirip, kredi faizlerini sifirlayacagiz. Aramiz da gençlerimiz var gençlerimiz, yine kredi yurtlar kurumundan kredi aldilar. Üniversiteyi bitirince de ne yazik ki issizlik sorunuyla da yüz yüze geliyorlar. Ama ülkeyi yöneten ne diyor her üniversite mezunu is bulacak diye bir sey yok diyor. Üniversite mezunu olsun olmasin gençlerimiz geleceksizlik sorunu yasiyor. Onun için ilk bir hafta içerisinde gençlerimizin kredi yurtlar kurumundan aldigi faizleri de sifirlayacagiz. Onu da silecegiz. Esnafimizi ve gençlerimizi rahatlattiktan sonra ilk bir hafta içerisinde tabi ki çiftçilerimiz de gündemde bu bereketli topraklarda çiftçilerimizin de sorunlarini biliyoruz. Onun için çiftçilerimizin tarim kredi kooperatiften aldigi krediyi de yine faizini de sifirlayacagiz. Ve yine çiftçimizin de borcunu da yeniden yapilandiracagiz. Bir de biliyorsunuz sehitlerimiz oldu. Besiktas patlamasinda 15 Temmuz sonrasinda birtakim bagislar toplandi. Fakat gördük ki bu bagislar ne yazik ki sahiplerine yani sehit ailelerine ulasmamis. Onun için ilk bir hafta içinde o sehitlerimiz için toplanmis olan bagislari ailelerine verecegiz bu andimiz olsun. Evet her seyi tek tek düzene koyacagiz. Istanbul Sözlesmesi, umuyor ve diliyoruz ki iktidar bu yanlis kararindan geri döner. Ancak dönmedigi, 1 Temmuzda fesi edildigi kosulda da iktidarimizin ilk haftasinda Istanbul Sözlesmesinin tekrardan yürürlüge girmesi için gerekli adimlari atacagiz. Istanbul Sözlesmesinden asla ve asla vazgeçmeyecegiz. Hepimiz birbirimizin umuduyuz hepimiz birbirimizin yoldasiyiz. Onun için su bir gerçek hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü degiliz. Bir arada olarak zorluklari asacagiz ve yeniden laik, demokratik, Atatürk ilke ve devrimlerine bagli Türkiye’yi hep birlikte insa edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, “CHP Kadin Kollari Genel Baskanimiz bugün Ceyhan’a gelerek bizleri onurlandirdi. Enerjisi ile bizleri mutlu etti. Ekip arkadaslarim ve hemserilerim adina kendilerine tesekkür ediyorum. Sevgili kadinlar, Korkmayin cesur olun, biz kadinlar el ele, gönül gönüle vererek her seyin üstesinden geliriz” dedi.


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı