Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Kocaispir 28 Yıllık Tapu Sorununu Çözdü

Başkan Kocaispir 28 Yıllık Tapu Sorununu Çözdü

KAZIM KARABEKİR’DE YENİ TAPULAR TÖRENLE DAĞITILDI

KAZIM KARABEKIR’DE YENI TAPULAR TÖRENLE DAGITILDI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Kazim Karabekir Mahallesi'nde 28 yildir süren imar sorununu çözüme kavusturdu. 2019 yilinda baslanan imar plani çalismalari tamamlanarak yeni tapular hak sahiplerine törenle dagitildi. Yüregir Kültür Merkezi’nde düzenlenen tapu dagitim törenine, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in yani sira, Yüregir Ilçe Tapu Müdürü Leyla Saribal Egin, baskan yardimcilari, meclis üyeleri, mahalle muhtari ve çok sayida vatandas katildi.

Törende konusan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, 28 yildir süren sorunun çözülmesinden büyük mutluluk duyduklarini söyledi. Kazim Karabekir Mahallesi’nin kuruldugundan bu yana imar plani olmayan bir mahalle oldugunu belirten Baskan Kocaispir, 1994 yilinda bir islah imar plani yapildigini, ancak bunun gerçek manada bir imar plani olmadigini ifade ederek sorunu kökten çözmek için ilçe genelinde bir çalisma yaptiklarini kaydetti.

YÜREGIR 33 YIL SONRA IMARA KAVUSTU

Yüregir’in kuruldugu tarihten bu yana ilk defa imara kavustugunu vurgulayan Baskan Kocaispir, “Göreve geldigimizde Yüregir tarihinde ilk defa bütün ilçeyi kapsayan 1/5000 ölçekli bir nazim imar plani yaptik. Bu plani yaparken son derece açik, seffaf, tartisilan, görüs alisverisinde bulunulan bir süreç islettik. Sadece hazirlik süreci yaklasik 2 yil sürdü. Çok sükür 10 Mart tarihinde askindan indi. Ve nihayet Yüregir 1989 yilinda kurulduktan 33 yil sonra 5000’lik imar plani olan bir ilçe haline geldi” dedi.

Resim önizlemesi

Yapilan imar düzenlemesi ile Kazim Karabekir Mahallesi’nde bin 247 adet tapulu parselin yeniden düzenlenerek 55 adet tapulu parsele dönüstügünü dile getiren Baskan Kocaispir, yeni tapularin mahalle sakinlerine hayirli olmasini diledi. Daha sonra tapular törenle hak sahiplerine dagitildi. Mahalle sakinleri, Baskan Kocaispir ve ekibine tesekkür ederek, yillardir kangren haline gelen sorunun çözülmesinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı