Tarih: 18.05.2021 21:45

BAŞKAN SAĞDIÇ;GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZDİR

Facebook Twitter Linked-in

Adiyaman Gölbaglilar yardimlasma ve dayanisma Dernegi baskani Yusuf Sagdiç, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayinladi.

Baskan Sadiç,mesajinda;'19 Mayis 1919, kurtulus mücadelesinin baslangici, çagdas Türkiye Cumhuriyeti’ne giden bagimsizlik yolunun ilk adimidir. Imkânsizliklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle var edilmis ve Türk gençligine armagan edilmistir.   Gençligin dinamizmi ve vizyonu ile muasir medeniyetler seviyesine ulasacagimizi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ;“ Bütün ümidim gençliktedir” diyerek  kurdugu genç devleti gençlige armagan etmistir. Bu emanete sahip çikmak hepimizin en büyük görevidir. Bizlere düsen görev; gençlerimizin özgür düsüncelerini bilime, sanata, spora aktarabilmeleri için firsat esitligi saglamak, onlari gelecek kaygisindan arindirmak, gelecege umutla bakabilecekleri bir düzen insa etmektir. 2 yildir  dünyanin içinde bulundugu salgin riski nedeniyle tipki geçtigimiz bayramlar gibi 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni da meydanlarda, el ele kol kolaya, omuz omuza kutlayamayacak olsak da cumhuriyet coskusunu yüreklerinde yasayan bir millet olarak yine imkânlar dâhilinde ve saglik kosullarini göz önünde bulundurarak balkonlarimizda, evlerimizde, pencerelerimizde bagimsizlik mesalesinin alevi ile yanan yüreklerimizin coskusunu yasayacagimiza inaniyorum.

 Bu duygu ve düsüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini saygiyla aniyorum.  Biraktiklari emanete siki sikiya bagli oldugumuzu bir kez daha vurgulayarak tüm gençlerimizin ve halkimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum' ifadelerini kullandi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —