Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

BAŞKAN ULUDAĞ ADANA MEDYASI İLE YEMEKTE BULUŞTU

BAŞKAN ULUDAĞ ADANA MEDYASI İLE YEMEKTE BULUŞTU

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde çalışan basın mensupları onuruna bir akşam yemeği verdi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı gecede konuşan Başkan Uludağ, bilginin, yayılma hızını

BASKAN ULUDAG ADANA MEDYASI ILE YEMEKTE BULUSTU

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününde çalisan basin mensuplari onuruna bir aksam yemegi verdi. Çok sayida basin mensubunun katildigi gecede konusan Baskan Uludag, bilginin, yayilma hizinin bas döndürücü bir sekilde arttigi günümüzde, dogru haber alma hakkina, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacin oldugunu belirtti.

Sheraton Grand Adana Hotel’de Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’in ev sahipliginde verilen yemege Milliyetçi Hareket Partisi Adana Il Baskani Bünyamin Avci, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cafer Esendemir, Basin Ilan Kurumu Adana Sube Müdürü Çetin Oranli, Basin Yayin Enformasyon Il Müdürü Mustafa Keles, ulusal, yerel gazetelerin temsilcileri katildi.

Yaklasik iki yüz gazetecinin katildigi yemekte, masalari tek tek dolasan Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, misafirleri ile yakindan ilgilendi.

Yemekte bir konusma yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cafer Esendemir, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Bayramini, gazeteciler günü olarak gördüklerini belirterek, 1961 de saglanan haklarin her geçen gün azaldigini kaydetti.

“BASKAN ULUDAG YEREL MEDYANIN YANINDA OLDU”

Pandemi süreci ile birlikte yerel medyanin içinde bulundugu sikintilarin daha da arttigini kaydeden Esendemir, bu zorlu süreçte Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’in yerel medyaya desteklerinin devam ettigini söyledi. Baskan Esendemir konusmasini su sözlerle tamamladi “ Pandemi sürecinin ardindan tasarruf tedbirleri ortaya çikti. Üstüne kur farkinin yarattigi olumsuzluklarla birlikte yerel gazete sahipleri çok ciddi bir sikintinin içine girdi. Adana’da bulunan sivil toplum kuruluslari, sanayi kuruluslari yerel medyaya destek olmalidir. Böylesine zor bir günde bizlere kapisini açan Belediye Baskanimiz Sayin Bilal Uludag’a tesekkür ediyorum. Kendisi sürekli yerel basinin yaninda oldu. Bu arada zaman zaman yaptigi sportif faaliyetlerde yerel medyaya verdigi destekten dolayi da ayrica tesekkür ediyor, bu davranisin diger belediye baskanlarina da örnek olmasini diliyor, çalisan gazeteciler gününü kutluyorum. ”dedi.

Daha sonra konusan Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, meslegin bütün zorluklarina ragmen, görevini hakkiyla yapmaya çalisan basin emekçilerinin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü kutladigini belirtti.

“HALKIN HABER ALMA HAKKI, BASIN VE IFADE ÖZGÜRLÜGÜYLE MÜMKÜNDÜR”

Konusmasinda 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nün, gazetecilik meslegini icra edenleri onurlandirmak için 1961’den bu yana düzenlenen, Türkiye’ye özgü bir kutlama günü olduguna vurgu yapan Baskan Uludag, çagdas demokratik toplumlarda halkin haber alma hakkinin, basin ve ifade özgürlügüyle mümkün oldugunu söyledi.

“DOGRU HABER ALMA HAKKINA, BUGÜN HER ZAMANKINDEN DAHA FAZLA IHTIYACIMIZ VAR”

Görev süresi boyunca, Adana medyasi ile çok samimi ve sicak bir iliskilerinin oldugunu ve her zaman onlarin yaninda diyalog halinde olduklarinin altini çizen Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, konusmasina söyle devam etti “ Her zaman bu kentin sesi kulagi olan sizler, denetimci bir kuvvet olarak sürekli varliginizi bu kente htirdiniz. Varliginiz daim olsun. Mesleginizin zorlugunu biliyorum. Yagmur demeden çamur demeden, kimi zaman halkin dogru haber almasi adina caninizi ortaya koyarak görevinizi ifa ediyorsunuz.   Bilginin, yayilma hizinin bas döndürücü bir sekilde arttigi günümüzde, dogru haber alma hakkina, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacimiz vardir. Bu da sizlerin sayesinde olacaktir.

Bugün 10 Ocak çalisan gazeteciler günü ve biz, Sariçam Belediyesi ailesi olarak sizlerle bir arada olmaktan ayri bir keyif, ayri bir haz duyuyorum. Bugün bizi degil sizi konusacagiz. Bu programin Belediyemizin hizmetlerinin tanitimindan ziyade, tüm basin camiamizla daha sürdürülebilir bir iletisim ve çalisma yöntemleri üzerine fikir alisverislerinde bulunacagimiz bir program olmasini diliyorum. Bu anlamli günde sizlerle bir arada olmak, ayni atmosferi paylasmak adina düzenledigimiz programa istirak eden siz çok degerli misafirlerimize çok tesekkür ediyor, çalisma hayatinizda basarilar dilerken, görevlerini yaparken sehit olan tüm basin mensuplarimizi saygiyla aniyor, her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhlari sad, mekânlari cennet olsun insallah. Tekrar 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü kutluyor, hepinizi saygiyla selamliyorum.”



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu