Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Akay, mağdur halka yemek ve ayakkabı dağıttı

Başkan Akay, mağdur halka yemek ve ayakkabı dağıttı

Başkan Akay, mağdur halka yemek ve ayakkabı dağıttı

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, etkili yagis sonucu su baskinlarinin yasandigi Mahallelerde Belediye ekipleriyle birlikte kurtarma operasyonlarina katildi su tahliye çalismalarini yönetti.

Baskan Akay 3 gündür devam eden yagis sonucu evlerini, is yerlerini su basan halkin yaninda oldu. Su baskini nedeniyle yasanan sorunlari en aza indirmek için ekibiyle birlikte halkin arasinda ve yaninda olan Baskan Akay, Mahallelerde incelemelerde bulunarak belediye ekiplerine uyarilarda bulundu.

 

VALILIK, BÜYÜKSEHIR VE ASKI ILE UYUMLU ÇALISMA

Meteorolojik kaynaklara göre Adana’da 2015 Eylül ayinda kayda geçen en yagisli gün metrekareye 129 kilogram, geçen Sali günü ise metrekareye 147 yagis düstügünü animsatan Baskan Akay, sadece 2 günde Adana’ya metrekareye 249 kilogram yagis düstügünü bunun da olagan disi bir afetin nedenini ortaya koydugunu söyledi. Halkin yaralarinin sarilmasi için Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve ASKI ile uyumlu çalismalar yaptiklarini kaydeden baskan Akay taziye evlerinin de kapilarini açtiklarini magdur olan halkin taziye evlerinde konuk edilecegini hatirlatti.

 

BASKAN AKAY TAZIYE EVLERINDE KALAN HALKA ELLERIYLE SICAK YEMEK DAGITTI

Seyhan Belediyesinin tüm ekipleri, su baskini yasayan halkin sikintilarini en aza indirmek için çalisiyor. Baskan Akay mahallelerde denetim yaparak gereken ekiplerin ivedi olarak yönlendirilmesini sagliyor. Baskan Akay ayrica taziye evlerinde kalan magdur vatandasi ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti, taleplerini dinledi. Baskan Akay taziye evlerinde kalan vatandasa sicak yemek dagitimini da birim Müdürleriyle birlikte yapti. Baskan Akay, magdur ailelere ve çocuklara da islanan ayakkabilarinin yerine yeni ayakkabi dagitti.

 

BELEDIYE EKIPLERI SEYHAN’IN HER YERINDE

Seyhan Belediyesi tarafindan olusturulan ekipler, ilçenin degisik yerlerinde,  su tahliyesi, magdur vatandaslari kurtarma ve taziye evlerine nakil, devrilen agaçlari kaldirma gibi görevleri ivedi bir sekilde gerçeklestirdi. Seyhan Belediyesi ekipleri, Adana Büyüksehir ve ASKI ekiplerine de destek  veriyor.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli