Seyhan Belediyesi, önceki dönem baslayan projeleri tamamlamak için çalismalarini sürdürüyor.  Baskan Akif Kemal Akay, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in Seyhan Belediye Baskanligi döneminde baslattigi basta Kent Meydani, Kültür Merkezi,  spor tesisi, Kapali Pazar yeri ve çok amaçli salonlari tamamlayarak halkin kullanimina sunacaklarini söyledi.

 

Yasam kalitesini daha da artirmak, Seyhan’i, mutlu insanlarin yasadigi bir kent haline dönüstürmek adina daha önce baslayan projeleri öncelikli olarak bitirmeyi amaçladiklarini belirten Baskan Akay “Projeler kaldigi yerden devam ediyor. Yarim bir sey birakmayacagiz. Daha önce baslamis tüm projeleri tamamlayarak halkimizin hizmetine sunmaya devam edecegiz” dedi.

 

“KENT MEYDANI HIZLA ILERLIYOR”

Bölgeyi cazibe Merkezi yapacak Kent Meydani Projesi insaatinin kaldigi yerden devam ettigini ifade eden Baskan Akay söyle konustu;

“Kent Meydani projesi, 41 bin 892 metrekare alan üzerine kurulacak. Insaat alaninda konferans ve sergi salonlari, performans sanatlari merkezi, gastronomi müzesi, 300 kisilik kiz ve erkek ögrenci yurdu, belediye hizmet birimi, çocuk oyun evi, kadin istihdam ve egitim merkezi bulunacak. Kent Meydani projesinde 1.  ve 7. Kisim tamamlandi. Kent Meydanda 6. Kisim bitmek üzere, 2. ve 5. Kisimlarin (Kiz yurdu) insaati devam ediyor.

 

“BALIKÇILAR PAZARI ESNAFINA MODERN YERLESKE”

Bunun yaninda Balikçilar pazari çevresindeki 10 mahalleyi kapsayan alanda çarpik yapilasma var. Mevcut Balikçilar Pazari,  koku ve sagliksiz kosullar nedeniyle kötü bir örnek teskil ediyor. Kent Meydani projesi kapsaminda yapilan yeni, modern ve hijyenik balikçilar pazari da tamamlandi. Balikçi esnafimiz buraya tasindiginda hem kötü koku ve görüntü ortadan kalkacak hem de modern isyerlerinde müsterilerini agirlayabilecekler”

 

YARIM KALAN ISLER TAMAMLANACAK

Kent Meydani projesinde kiz yurdu, Kadin istihdam Merkezi gibi sosyal donatilarin da oldugunu kaydeden Baskan Akay “Proje kapsamindaki Çerçi konaginin restorasyonu ile Akkapi Spor Kompleksi ve Sucuzade sagliklastirma projeleri de tamamlandi. Önceki dönem baslanan Akkapi çok amaçli sosyal tesisinin tadilati, Sakirpasa Spor Kompleksi, Sögütlü Spor tesisi onarimi, Demet Evler Spor tesisi ikmal bölümü,  Sarihamzali Isçi Konutlari ve Hanedan Kültür Merkezi insaatlarinin da tamamlanmasi için yogun çalismamiz sürüyor. Ilave yapacagimiz projelerimizle Seyhan’da konforlu yasam alanlari olusturmaya devam edecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.