Başkan Ay; Asıl CHP yargıya müdahale ediyor!

Başkan Ay; Asıl CHP yargıya müdahale ediyor!

AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, Ceyhan Belediyesi'ndeki 'Rüsvet' olayiyla ilgili sorusturmanin selameti ve hukukun saglikli islemesi adina sükunetlerini korumalarina ragmen, CHP'nin olayin basindan itibaren sürekli açiklamalar yaparak bir  suçlu arama psikolojisinde oldugunu söyledi. Baskan Ay, 'Sürekli 'Yargiya müdahale var' diyorlar. Dönüp bir kendilerine baksinlar. Yargiya baski yapan varsa o da CHP'nin bizatihi kendisidir. CHP bu isten biran önce vazgeçmelidir' dedi. Baskan yardimcilariyla birlikte 2020 yilinin son toplantisini gerçeklestiren Baskan Mehmet Ay, geçen yilin degerlendirmesini yaparak gündemdeki konulara degindi.

SORUSTURMA DEVAM EDIYOR

CHP'lilerin, CHP'li Ceyhan Belediyesi'ndeki 'rüsvet' olayiyla ilgili sürekli açiklamalar yaparak iktidari suçlamasina tepki gösteren Baskan Ay, 'CHP yönetiminde olan Ceyhan Belediyesi'ndeki 'rüsvet' iddialarinin ta basindan bu yana bu meselenin siyasi boyutundan çok yargi boyutuyla ele alinmasina inandigimiz için herhangi bir açiklamada bulunmadik. Yarginin yaptigi tahkikata ve yargiya olan saygimizdan dolayi sükunetle bekledik, beklemeye de devam ediyoruz. Ama CHP'nin il baskanligi bu olaylar ortaya çikar çikmaz, olaylarin ne oldugunu, neden oldugunu bilmeden, üstelik gizlilik karari da varken basin açiklamasi yaparak partimizi suçladi.  Çesitli periyotlarla bu mesnetsiz iddialarini çesitli kurul ve yetkilileri agziyla sürdürüyorlar' dedi.

 

YARGIYA MÜDAHALEYI KENDILERI YAPIYOR

Baskan Ay, açiklamasinda sunlara yer verdi:

'Süphelilerin bir kismi serbest kaldi, bir kismi adli kontrolle serbest birakildi. Bir kisim süpheli de tutuklandi. Bütün bunlar yasanirken CHP'nin 2 genel baskan yardimcisi Adana'ya gelerek basin açiklamasi yapti. Bu aceleciligin sebebi nedir? Bu yangindan mal kaçirma telasi nedir? Bu tedirginliginize sebep olan sey nedir? Birakiniz bagimsiz Türk yargisi ve mahkemeler isini yapsin! Sizin isiniz Adana’ya yolladiginiz siyasilerle hedef sasirtmak olmamalidir.

Genel Baskaniniz 'adalet isterim' diye yürüdü. Parti yöneticileriniz de adaleti tesis edecek yargi sürecini saygiyla ve sessizlikle takip etmelidir.

CHP'LILER, KENDI SUÇLARIYLA YÜZLESMEK ZORUNDA

Bir ilçe Belediyesinde rüsvet alinmis mi verilmis mi? Dogrularin uzun süre saklanamama gibi bir huyu vardir ve elbet bu da ortaya çikacaktir. CHP’nin yargiya tasinan diger vukuatlarini biliyorsunuz… Nedir onlar; taciz, mobbing, tecavüz, hirsizlik, görevi kötüye kullanma… Simdi istiyorlar ki tüm bunlari unutalim. Ceyhan’da yargiya tasinan rüsvet iddialarini istismar edip magdur görünsünler ve CHP’nin siyasi ve insani ahlaka sigmayan diger suçlarini olmamis sayalim. Hayir! CHP’de balik da tuz da kokmustur. Her gün bir yenisi eklenen ve kirli sicillerini kabartan suçlarla CHP yüzlesmek zorundadir. CHP Türk yargisini isaret ederek ve kroniklesmis AK Parti husumetini büyüterek olusturmak istedigi magduriyetten vazgeçmelidir. Bu algi operasyonuna son vererek bir an önce kendi evinin önünü temizlemelidir.

BEKLEYELIM, YARGI ISINI YAPSIN

O yüzden, kameralar karsisinda demeç vermek, Adana’ya çikarma yapip boylarini asacak cümlelerle kurum ve kisileri zan altinda birakmak yerine herkese düsen görev sorusturmanin detaylarini görmek, yargi kararlarini beklemektir.  Sorusturmanin selameti için sonucu suhuletle bekleyelim. Yargi da isini yapsin.'