Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Başkan Zeydan Karalar, “Resmi olmayan bir işlem yapamayız.”

Başkan Zeydan Karalar, “Resmi olmayan bir işlem yapamayız.”

Başkan Zeydan Karalar, “Resmi olmayan bir işlem yapamayız.”

Baskan Zeydan Karalar, “Resmi olmayan bir islem yapamayiz.”

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, CHP Genel merkezi önünde eylem yapan ve Adana’da tesislerinin yapilmadigini iddia eden engelli vatandaslarin sorunlariyla ilgili konustu. Baskan Zeydan Karalar, süreci anlatti ve resmi olmayan bir islem yapmalarinin mümkün olmadigini söyledi. Baskan Zeydan Karalar, “Yapmayin, kendinize zarar vermeyin, eylemi birakin. Sorunu bir sekilde çözeriz” dedi.

Adana’da faaliyet gösteren bir engelli spor kulübünün eski baskani ve bir kulüp üyesinin CHP Genel Merkezi önünde baslattigi açiklik grevinin bir an önce sona erdirilmesini isteyen Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, kimsenin zarar görmesini istemediklerini belirterek, konuyla ilgili bilgi verdi.  

Baskan Zeydan Karalar, “Bir engelli derneginin eski baskani genel merkeze gitmis. Ben Seyhan Belediye Baskaniyken onlara tahsis ettigimiz bir yer vardi. Yaklasik  30 bin metrekare. 30 bin metrekareyi engellilere tesis yapmalari için verdik. Aldiklarinda Avrupa Birligi fonlarindan istifade edip oraya tesis yapacaklardi. Ama bir müddet sonra onu yapamadilar. Onlarin ulasiminda kullandiklari araçla ilgili biz yardimci olduk. 5 yil onlarin yakitlarini verdik. Bir yere giderken, gelirken spor müsabakalarina katilmalari için yakitlarini sagladik” diye konustu.

GAYRI RESMI 250 BIN LIRALIK YARDIM OLMAZ

Kulübün, Avrupa Birligi’nden destek alamadigi için tesisi tamamlayamadigini açiklayan Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “Ben Seyhan Belediye Baskani’yken bana geldiler tekrar. Kendilerine tahsis ettigimizi söyledik. Bize ait olmayan bir yere resmi olarak tesis yapmamiz söz konusu degil. Ancak bize yeri iade etmeleri halinde tesisi yapabilecegimizi ve kendilerine yeniden tahsis edebilecegimizi aktardim. Bunlar seçime yakin zamanda gerçeklesen konusmalarimizdi. Seçimin ardindan bir milletvekilimizle konusmuslar ve ‘Zeydan Baskan 40-50 bin lira yardim ederse bu isi hallederiz’ demisler. ‘Hay hay’ dedim, Seyhan Belediyesi de yakitlarini kestigi için, ben yakit vermeye devam edecegimi ve 40-50 bin liraya kendi islerini yaptiracagimi ifade ettim. Sonra bana o dernegin baskani ‘Zeydan abi biz seni kirmak istemiyoruz ama bu is 250 bin liraya ancak bitermis’ dedi. Ben de bizim olmayan bir arsaya is yapamayacagimizi söyledim. Seyhan Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettigi bir arsaya Büyüksehir’in bir sey yapma sansi olmadigini aktardim. Seyhan Belediyesi’nin bize tashih yapabilecegini, bizim de tesisi kurabilecegimizi anlattim. Bunun çok karisik bir sekil oldugunu belirtti ve direkt 250 bin lira yardim taleplerini yineledi. Ancak bizim resmi bir kurum oldugumuzu ve bu islemi gayri resmi bir sekilde yapmamizin mümkün olmadigini açikladim. Oturup konusabilecegimizi ve bir sekilde çözüme ulasabilecegimizi söylememe ragmen eylemlerine devam ettiler. Yani sorun benle ilgili degil. Benimle ilgili  yani benle ilgili de söyledikleri bir söz yok ama durum bu. Resmi altyapisi bulunmayan bir taleptir. Biz resmi kurumlariz ve resmi olmayan bir islemi hayata geçiremeyiz.”

KANUNI SEKILDE HALLEDEBILIRIZ

Baskan Zeydan Karalar, eylem yapan engelli vatandaslara seslendi: “Yapmayin, zaten kardeslerimiz dezavantajli. Daha fazla yürütmesinler bu isi. Ya tahsisi biz üzerimize alalim ve tesisi yaptiktan sonra yeniden onlara tahsis edelim, ya da baska bir formül bulalim ve bunun için kamuoyunun önünde söz verelim.”



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli