Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ilçede kaçak ve projeye aykiri yapilara kesinlikle izin verilmeyecegini söyledi. 2014 yilinda göreve geldikten sonra en titiz davrandiklari konulardan birinin kaçak ve proje hilafi olan yapilar oldugunu vurgulayan Baskan Soner Çetin, “Bu konuda sik sik müteahhitleri uyardik ve çok sayida bina ile ilgili islem yaptik. Kaçak olan yapilarin yikimini gerçeklestirdik, projeye aykiri binalarin da projeye uygun olmasini sagladik. Durum bu iken Çukurova’da kaçak yapilara tölerans gösteriliyormus gibi yaklasimlar belediyemizin bu konudaki titiz tavrina karsi büyük haksizliktir” dedi.

 

VATANDASI UYARDI: ISKANSIZ KONUT ALMAYIN

Baskan Soner Çetin, ikinci baskanlik döneminde de ayni duyarli tavri sürdürdüklerini belirterek, “Daha geçen günlerde Yurt Mahallesi’nde projeye aykiri yapildigini tespit ettigimiz 6 katli binanin yikimini gerçeklestirdik. Her kim olursa olsun bu konuda taviz vermemiz mümkün degildir. Kimsenin gözünün yasina bakmayiz. Herkes kurallara, kanunlara uyacak” seklinde konustu.

 

Müteahhitlere yaptiklari binalarda projeye aykiri davranmamalari konusunda uyarida bulunan Baskan Soner Çetin, vatandaslara da magdur olmamalari için iskani olmayan binalardan konut ve is yeri almama önerisinde bulundu. Baskan Soner Çetin, bu konudaki kararliliklarinin geri adim atmadan devam edecegini ifade etti.

 PARA CEZASI KESTIK, YIKIM KARARI DA ALIRIZ

Ugur Mumcu Bulvari girisindeki yüksek bina ile ilgili de açiklamada bulunan Baskan Soner Çetin, “Bu bina ile ilgili sürecin basindan itibaren belediyemiz üzerine düseni yapmistir. Daha önce bu bina ile ilgili proje hilafi nedeniyle 9 Ocak 2019 tarihinde encümen karari ile 686 bin 775 TL para cezasi kestik ve savciliga suç duyurusunda bulunduk. Ayrica yine encümen karari ile 13 Mayis 2020 tarihinde proje hilafi ve mühür fekki nedeniyle ikinci bir para cezasi kesildi. Bu islemin ardindan da savciliga suç duyurusunda bulunuldu. Simdi yapi kayit belgesinin iptali ile yeniden Encümen karari ile gerekli para cezasi kesilecektir. Ayrica yikim karari alacagiz” dedi. Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

 

BELEDIYEMIZ ÜZERINE DÜSENI YAPIYOR

“Binan yüksekligi projede belirtilmistir. Buna ilçe belediyesinin müdahalesi söz konusu degildir. Çünkü geçmis dönemlerde Büyüksehir Belediye Meclisi’nin aldigi kararla Adana’da yükseklik siniri kaldirilmistir. Ilçe belediyesi olarak binanin çekme mesafesine, oturumuna bakariz. Bunda bir aykirilik varsa müdahale ederiz. Söz konusu binada müteahhit büyümeyi içerden yapmis. Sonra da Imar Barisi’ndan yararlanmak için basvurmus. Yapi Kayit Belgesi iptal edildigine göre biz de artik yikim dahil gerekli kararli alir ve gerekli cezalari uygulariz” diye konustu.