Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN ÇETİN PARAYI BASTI BİRİNCİLİĞİ KAPTI

BAŞKAN ÇETİN PARAYI BASTI BİRİNCİLİĞİ KAPTI

BAŞKAN ÇETİN PARAYI VERDİ BİRİNCİLİĞİ KAPTI

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin,her yil oldugu gibi  SONAR Arastirma Sirketi'nin Türkiye genelinde gerçeklestirdigi ankette, yüzde 76,5'lik oranla,  parayi basarak yine  Türkiye'nin en basarili belediye baskani seçildi.

Soner Çetin böylece 6 yil içinde degisik arastirma sirketleri tarafindan yapilan anketlerde 7’nci kez Türkiye’nin en basarili belediye baskani olarak belirlendi.

 Adana Yerel basina sirtini dönen son günlerde ekomik kriz yasayan Çukurova Belediyesiin ve Türkiye'nin en basarili belediye baskani Soner Çetin, Parayla kendisini birinci çikardi.SONAR Arastirma sirketinin 15 Ocak – 15 Mart 2018 tarihleri arasinda, TÜIK örneklemlerini dikkate alarak, Türkiye genelinde gerçeklestirdigi anket, Istanbul hariç 20 Büyüksehir Belediyesi’nin nüfusa göre en yüksek 147 ilçesinde yapildi. Çalisma; ilçe belediyelerinin hizmetlerini degerlendirmek, vatandas memnuniyetini belirlemek amaciyla farkli sosyo-demografik gruba mensup kisilerden, yas, cinsiyet ve egitim kotalarina göre, tesadüfi yöntemle seçilen kisilerle yüz yüze gerçeklestirildi.

Anket sonuçlarina göre, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin yüzde 76,5 basari oraniyla, tüm ilçe belediye baskanlarini geride birakarak, Türkiye'nin en basarili belediye baskani seçildi. Yüzde 76,5 oranla Türkiye’nin en basarili belediye baskani seçilen Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 59 oraninda oy almisti.

SONAR arastirma sirketi, seçimin birinci yildönümünde yapilan çalismanin son 4 yil içinde gerçeklestirilmis en kapsamli yerel seçim arastirmasi oldugunu vurguladi.

En basarili belediye baskanlari siralamasinda ilk 10 su sekilde olustu:

Soner Çetin Çukurova Adana Yüzde 76,5

Mehmet Hançerli Karatay Konya Yüzde 73,6

Utku Gümrükçü Çigli Izmir Yüzde 71,2

Mehmet Fatih Atay Efeler Aydin Yüzde 70,8

Turgut Altinok Keçiören Ankara Yüzde 68,8

Turgay Genç Dösemealti Antalya Yüzde 68,2

Besim Dutlulu Akhisar Manisa Yüzde 67,6

Mustafa Idug Bornova Izmir Yüzde 66,2

Erhan Kiliç Buca Izmir Yüzde 64,3

Ismail Yetiskin Seferihisar Izmir Yüzde 63,7



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli