Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

BAŞKAN ERSÖZ UMUDUN SENDİKASI MİL SAĞLIK SEN

BAŞKAN ERSÖZ UMUDUN SENDİKASI MİL SAĞLIK SEN

BAŞKAN ERSÖZ UMUDUN SENDİKASI MİL SAĞLIK SEN

BASKAN ERSÖZ UMUDUN SENDIKASI MIL SAGLIK SEN

 

 Geçtigimiz Mayis ayinda kurulan Mil Saglik Sen Kurulusunun Birinci Yilinda her gün büyümeye devam ediyor.

Kurulusunun Birinci yili münasebetiyle  i açiklama yapan Mil Saglik Sen Adana Sube Baskani Ismail Ersöz, Mil Saglik-Sen olarak ilk günden bu yana çesitli platformlarda dile getirdigimiz gibi, din, dil, irk ve dünya görüsü ayrimi yapmaksizin, emek ve alin terinin hak ettigi degeri bulma noktasinda bugüne kadar nasil gayret ettiysek, ayni sevk heyecanla yolumuza devam edecegiz. Sen ben degil, biz düsüncesiyle hareket edecek, ortak paydamiza insanimizi alip, gönül eksenli çalismalarimizi, ülkemiz çapinda sürdürecegiz' dedi. 'Saglik çalisanlarimiza destek olmaliyiz' Dünya genelinde etkili olan korona virüs ile mücadelede, Türkiye’de saglik çalisanlarinin tarih yazdigina dikkati çeken Ersöz, söyle devam etti: 'Bilindigi üzere dünyada can almaya devam eden korona virüs bulasici salgin hastalik nedeniyle, ülkemizde de birçok vatandasimiz vefat etti. Bu zorlu süreçte cansiperane bir sekilde görevlerini icra eden mesai kavrami gözetmeksizin gece-gündüz demeden çalisip çabalayan saglik çalisanlarimizi ne kadar övsek azdir. Biz zaten Türkiye olarak büyük bir aileyiz, hepimiz bu ailenin fertleriyiz. Cumhurbaskanimiz ve Saglik Bakanimiz basta olmak üzere, devletimin bütün kurumlari, kirmizi alarm ilan ederek, virüs ile mücadelede topyekun bir seferberlik baslattilar. Bizler de gerek bireysel ve gerekse çevresel temizlik ve hijyene dikkat edip, gerekli dezenfekte çalismalarini yapalim. Disari çikmak zorunda kaldigimizda sosyal mesafe ve temas konularina hassasiyet gösterelim. Bu sadece kendimiz için degil, canimizin birer parçasi olan aile üyelerimizin sagligi için de hayati derecede önem tasiyor. Bu dogrultuda, hepimiz evde kal Türkiye slogani ile evde kalip, çok zorda kalmadikça evimizden disari çikmayalim, zaruri ihtiyaçlarimizin temini için çikip evimize döndükten sonra da, mutlaka sabunlu suyla ellerimizi ve yüzümüzü yikayalim.' Diye konustu.

 

MIL SAGLIK SEN NIÇIN KRUULDU

 

 Baskan Ersöz, Mil-Saglik-Sen’in maneviyati esas aldigini,ilkeli olmayi vazgeçilmez bir unsur yaptigini ve liyakati her türlü vasfin önüne koydugunu kaydedederek, ““Biz gerçekten dogrular için herkesin sendikasi olmak istiyoruz” “Üyelerimizin e tüm saglik çalisanlarimizin yönetime istedikleri zaman rahat bir sekilde ulasabilmelerini istiyoruz. Normal bir üyenin veya saglik çalisaninin bir sendika subesi baskanina ve yönetimine ulasamamasindan daha vahim bir sey düsünülemez. Kaldi ki bu menfi durum ülkemizde bizim disimizdaki sendikalarin aci gerçegidir. Bu sebeple Mil Saglik Sen’i kurmamiz gerekiyordu.”

 

 

“Bu çerçevede baktigimizda maalesefki ülkemizde memur sendikaciligi bitmistir.Zira kolluk kuvvetlerinin bir sendikasi olmamasina ragmen, birçok fedakarlik içerisinde bulunan saglik çalisanlarindan daha iyi bir gelire sahiptirler.Biz saglik mensuplari ise sözde hakkimizi korumak ve iyilestirmek için sözde sendikalarimiz olmasina ragmen, bugüne kadar saglik çalisanlarimizca istenilen, özlenilen, beklenilen iyilesmeler hiçbir sekilde saglanamamistir. Sendikalarin yetkilileri gün geçtikçe saglik çalisanlarinin maddi kayiplari artmasina ragmen, birçok üyeye sahip teskilat birligi olan sendikalarin bu konularda bir kelime dahi ettiklerine sahit olmadik.Nitekim

Yine birileri çikip hayal sendikaciligi yapmadiklarini ifade etmektedirler.Bizde diyoruzki; onlarin aksine biz hayal sendikaciligi yapiyoruz.Çünkü gerçeklestirilecek her hedef hayalle baslar, idealle gerçeklesir. Iste bu sebeplede mevcut ruhunu kaybetmis sendikalardan insanlarimizi kurtarip, hep birlikte sendikamizi yöneterek birlikte hedefe yürümek Mil Saglik  Saglik Sen kuruldu.

 

MUTLU OLAN SAGLIK ÇALISANLARI ISTIYORUZ

 

 

Biz Mil Saglik Sen olarak mutlu bir toplum ve isinden, esinden,yasadiklarindan hülasa hayatindan mutlu olan saglik çalisanlari istiyoruz.Bunun mücadelesini verecegiz.Yetkili sendikanin genel baskani saglik çalisanlarinin %60’indan fazla bir kisminin memnun olmadigi için meslegini degistirecek pozisyona geldigini ifade etmistir.Buda kendileri yetkili sendika olmakla kendilerinin meydana getirdigi eserdir. Bunda da övünecek hiçbir yan yoktur.Iste biz çürümüs bu sendikalari ve sendikacilik anlayisini tarihin tozlu raflarina atarak hayalimizle,vizyonumuzla ve inancimizla yeni bir dönemi baslatmanin arzusundayiz.”

Ülkemizde gördügümüz aci manzaralardan bir taneside mevcut sendika yöneticilerinin sadece kendi mevki ve makamlarini korumanin ve basamak olarak kullanmanin gayretinde olmalaridir.Nitekim bu konudaki üzücü haberleri hep beraber medyada görüyoruz.Biz böyle suiistimallerin olmasina hep karsiydik.Bunun içinde maksadi kendi menfaati ve kendi egolari olan kisilerle hiçbir zaman biraraya gelmedik, gelmemizde mümkün degildir.Zaten yillardir yaptigimiz mücadeleylede hep insanimiz için çalistigimizi gösterdik.Simdi daha organize daha güçlü ve daha donanimli bir sekilde çalisanlarimiz için Mil-Saglik-Sen ile yeni bir adim atmis oluyoruz.”

 

BIZLER UMUDUN SENDIKASIYIZ

 

Umudun sendikasiyiz. Saglik alaninda çalisanlarimizin mutsuzluk yasadigi, umutsuzluk içinde oldugu, sendikalarindan hiçbir sekilde memnun olmadigi bir zaman dilimindeyiz. Kendi menfaatleri oldugunda yetkiliyiz diye gezmesini bilenler, çalisanlarin menfaati söz konusu olunca bahanelerin ardina siginmaktadirlar. Iste biz serre fren hayra motor olarak bu umutsuzlugu, sikayeti, bahaneyi ortadan kaldiracagiz.

 

“Kagit parçasina degil gönüllere imza atmak için geliyoruz.Çünkü biliyoruzki belki baskiyla,zorla, güçle kisilerin iradesine muhalif bir sekilde yanina alabilirsin.Ama elinden o güç gidince bir yaprak bile yaninda bulamazsin. Ama gönülleri kazanirsan her sartta o gönül sahipleri yaninda olur.Iste biz gönüllere hitap ediyoruz ve son söz olarak sunu diyoruzki;Bu saatten sonra bu ülkede sadece Iki tane memur sendikasi vardir. Birincisi Mil-Sen,ikincisi digerleri… Çalisanlarimiz için bir alternatif degil zaruriyiz.Bu zaruretten dolayida sendikacilikta hiçbir sey eskisi gibi olmayacak. Bizler Adana’’dan ülkemizin sathina kelebek etkisi olduk. Bunun neticesi olarak da saglik çalisanlari için döner sermayenin emeklilik kesenegine yansimasi için çalismamizi baslattik.Yine nöbet ücretleri konusunda davamizi açtik.Yani hizmet etmenin yollarina bakiyoruz. Dolayisiyla tüm çalisanlarimizi Mil-Saglik-Sen’e üye olmaya ve sahip çikmaya davet ediyorum açiklamasinda bulundu



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli