Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BAŞKAN FİLİK, MASKE DAĞITTI. MAAŞINI BAĞIŞLADI

BAŞKAN FİLİK, MASKE DAĞITTI. MAAŞINI BAĞIŞLADI

BAŞKAN FİLİK, MASKE DAĞITTI. MAAŞINI BAĞIŞLADI

BASKAN FILIK, MASKE DAGITTI. MAASINI BAGISLADI

 Yumurtalik Belediye Baskani Türkes Filik,bir örnek sergileyerek Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip ERDOGAN tarafindan baslatilan ve Bilge Lider sayin Dr.Devlet BAHÇELI tarafindan desteklenen MILLI DAYANISMA kapsaminda  Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasina Nisan ayi maasini bagisladi. Vatandaslara ise Masker dagitti

 

Pek çok ülkeyi derinden sarsan koronavirüs salgini Türkiye’yide derinden vurdu.

 

Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip ERDOGAN’in talimatlariyla vatandaslar için gönderilen maskeleri ilçe kaymakami sayin Hasan Hüseyin VURAL ile birlikte dagitimini gerçeklestiren Yumurtalik Ilçe Belediye Baskani Türkes Filik, babacan tavriyla vatandaslardan tam not aldi.

 

 

Vatandaslardan zorunlu olmadikça evlerinden çikmamalarini ve sosyal mesafeyi korumaya özen göstermelerini isteyen Baskan Filik, Yumurtalikli hemserilerimizin magduriyet yasamamasi için maske dagitimina devam edeceklerini kaydetti.

Belediye Baskani Türkes Filik, Korona virüs tedbirleri kapsaminda sosyal mesafenin korunmasi ile birlikte maske kullaniminin büyük önem tasidigini belirterek vatandaslardan gerekli tedbirlere uymalari konusunda son derece dikkatli olmalarini istedi.65 yas üstü vatandaslar ile birlikte sokaga çikmalari yasaklanan çocuklara kurallara uyduklari için tesekkür eden Baskan Filik alinan tedbirler sayesinde kisa sürede sona erecegine inandigi salgininin ardindan tüm çocuklarin yeniden parklarda ve sokaklarda gönüllerince oynayarak vakit geçirebileceklerini kaydetti.Korona virüse karsi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in önderliginde hükümetin ve basta Saglik Bakanligi olmak üzere ilgili tüm bakanliklarin gerekli tüm tedbirleri aldigini ve bu süreci büyük bir basariyla yürüttügünü kaydeden Filik, yerelde de belediye olarak tüm kamu kurum ve kuruluslari ile isbirligi halinde büyük bir özveri ile çalistiklarini vurguladi.Salginin basladigi ilk günlerden itibaren dezenfekte ve hijyen çalismalarina basladiklarini ve kisa sürede sehirde dezenfekte edilmeyen hiçbir nokta birakmadiklarini ifade eden Filik , 'Bu konuda Türkiye'de ilk harekete geçen belediyelerden biri olduk. Tüm dünyayi etkisi altina alan salginin ülkemizde görülmesiyle birlikte seferber olduk ve 7 gün 24 saat anlayisiyla çalismaya basladik. Ekiplerimizi kurduk ve dezenfekte çalismalarimiza basladik. Caddeleri, sokaklari, park ve bahçeleri, kurum ve kuruluslari, toplu tasima araçlarini dezenfekte ettik. Bu çalismalarimizi sürekli tekrarlayarak sürdürüyoruz. Bunun yaninda maske dagitimi noktasinda da önemli adimlar attik. Bugüne kadar  binlerce maskeyi vatandaslarimiza ulastirmayi basardik. Maske dagitimlarimiz ilerleyen günlerde de devam edecek' diye konustu.Yapilan dezenfekte çalismalarina karsin vatandaslarin asla rehavete kapilmadan hareket etmeleri ve zorunlu olmadikça disari çikmamalari gerektigini hatirlatan Filik, 'Insallah bu sikintili süreci kisa sürede atlatiriz. Çok dikkatli olmakta fayda var. Evde kalalim, sokaga çikmayalim. Bu illetin en büyük özelligi insanlar arasinda çok kolay yayilabiliyor olmasi. Eger biz disarida ne kadar az zaman geçirirsek, birbirimiz ile ne kadar az temas edersek, evlerde ne kadar çok kalirsak ve mecbur kalmadikça disari çikmazsak bizim evde kalma süremiz kisalacaktir. Eger bir an önce normal yasama dönmek istiyorsak açiklanan tedbirlere de siki sikiya bagli kalmamiz gerekiyor. Her birimiz sosyal izolasyonumuzu saglamaliyiz. Gücünü temas ortamindan alan virüse karsi sorumlulugumuzu en iyi sekilde yerine getirmek durumundayiz' dedi. -

 

BASKAN FILIK MAASINI BAGISLADI

 

Yumurtalik Belediye Baskani Türkes Filik,bir örnek sergileyerek Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip ERDOGAN tarafindan baslatilan ve Bilge Lider sayin Dr.Devlet BAHÇELI tarafindan desteklenen MILLI DAYANISMA kapsaminda  Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasina Nisan ayi maasini bagisladi..

 

Yumurtalik Belediye Baskani Türkes Filik 'Ülkemizde covid-19 ile mücadele hem tibbi, hem ekonomik hem de sosyal yönleriyle sürüyor. Salginin sosyo-ekonomik boyutundaki etkilerinin en aza indirilmesi son derece önemli. Özellikle salgin nedeniyle faaliyetini durduran is kollarinda çalisanlara ve diger ihtiyaç sahiplerine yönelik maiset olusturulmasi ve buna destek saglanmasi bu noktada hayati öneme sahip. Bizim milletimiz kadirsinas ve yardimseverdir. Peygamber Efendimizin buyurdugu gibi 'Komsusu açken tok yatan bizden degildir' sözü düsturumuzdur. Yumurtalik Belediyesi  olarak düzenli olarak vatandaslarimiza yardimlarimiz devam ediyor. Buna ilave olarak Cumhurbaskanimizin yaptigi çagriya bende sahsim olarak bir aylik maasimi bagislayarak katiliyorum. Bizlerde elimizi tasin altina koyarak bu kampanyaya sonuna kadar destek veriyoruz. Ben bu duygu ve düsüncelerle Cumhurbaskanimizin dedigi gibi 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' diyerek sözlerime son veriyor, bu zor günleri el ele, gönül gönüle, birbirimize destek olarak atlatacagimizi olan inancim tamdir diyorum' diye konustu.

 

 

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli