Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BAŞKAN KOCAİSPİR BİR YILINI ANLATTI

BAŞKAN KOCAİSPİR BİR YILINI ANLATTI

KOCAİSPİR: “BİZİM DERDİMİZ İNSAN”

KOCAISPIR: “BIZIM DERDIMIZ INSAN”

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, 1 yillik belediye baskanligi sürecindeki icraatlarini anlatti. Kisa sürede büyük mesafeler kat ettiklerini belirten Baskan Kocaispir, “Ilk bir yilimizda hiçbir ayrim yapmadan insan için çalistik. Basarili bir yili geride biraktik. Katkilari için mesai arkadaslarima, destek ve güvenleri için de Yüregirli hemsehrilerime tesekkür ediyorum” dedi.

Yüregir Belediye Meclisi’nin Haziran ayi son oturumunda bir yil boyunca Yüregir’de yaptiklari hizmetleri hazirlanan slaytla meclis üyeleri ve birim müdürleri ile paylasan Baskan Kocaispir, “Sosyal belediyecilik anlayisi ve insan odakli çalismalarimizla 1 yil gibi kisa bir sürede büyük mesafeler kat ettik. ‘Bizim Derdimiz Insan’ parolamizla Yüregir’in gelecegini insa ediyoruz.” seklinde konustu.

KAPIMIZ HEP AÇIK

Kapilarinin herkese açik oldugunu belirten Baskan Kocaipir, “1 Nisan tarihinden itibaren Yüregirli hemsehrilerimizi belediyemizde agirladik. Derdini anlatan, sikintisini paylasan, elestirisini dile getirmek için gelen herkesi dinledik. Ihtiyaci olan vatandaslarimiz bize her zaman ulasiyor. Bugüne kadar kapimizi çalan herkese kapimiz açik oldu, bundan sonra da açik olacak” dedi.

‘EGITIME DOKUN’ PROJESI

Göreve baslar baslamaz ilk ele aldiklari konulardan birinin de egitim oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Mazbatamizi aldiktan çok kisa bir süre sonra ‘Egitime Dokun’ kampanyamizi baslattik. Bu kapsamda, yaklasmakta olan egitim yili için çocuklarimizin daha iyi kosullarda egitim almalarini sagladik. 182 okulumuzun peyzaj düzenlemelerini yaptik. 14 okulumuzun iç ve dis cephelerini boyadiktan sonra 48 okulumuzun tüm bakim, onarim ve tadilat islemlerini yaptik. 11 okulumuzun klima üniteleri ile 10 okulumuzun elektrik sistemlerine bakim onarim ve yenileme yaptik. Bünyemizde bulunan 11 kültürevimizde, egitimde firsat esitligine katki saglamak adina 800 ögrencimize LYS, 2 bin 900 ögrencimize LGS, toplamda 3 bin 700 ögrencimize sinavlara hazirlik kursunu ücretsiz olarak verdik. 2 bin 600 ögrencimize müzik, resim ve çesitli spor dallarinda egitim vererek sosyal hayata katilmalarini sagladik.

Yine bu kapsamda 4 bin adet egitim setini çocuklarimiza ücretsiz olarak dagittik. Yüregir’de 7 bin 500 ögrencimize, okullar baslamadan çanta dagitimi yaptik. Yeni ögretim dönemine baslayan 4 bin çocugumuza hikâye ve roman kitabi hediye ettik. Yüregir bölgesindeki okullarimiza toplamda 4 bin adet futbol, voleybol ve basketbol topunun yani sira 6 bin adet forma dagittik. Ulasimi sikintili birçok okul yolumuzu, çocuklarimizin daha güvenli bir sekilde okullarina ulasmasi için, köprüler ve asfalt yollarla yeniden dizayn ettik. Tamamen

modern araç gereçlerle donatilmis, konusunda uzman egitmenlerin istihdam edildigi Atakent Kresimizin açilisini yaptik ve çocuklarimizi bu kresten faydalandirdik.

YÜREGIR’DE AKTIF SOSYAL BELEDIYECILIK

Basindan beri halka iç içe seffaf, ulasilabilir belediye olmanin sözünü verdiklerini belirten Baskan Kocaispir, “Beyaz masa hizmetimizden 47 bin vatandasimiz bize ulasti ve sorunlarini ilettiler. Bu sorunlar ilgili birimlere ivedilikle ulastirildi ve gereken ilgi ve alaka gösterildi. 107 mahallemizin hepsini gezerek vatandaslarimizin sorunlarini dogrudan dinledik. Bu gezilerde çocuklarimiza toplamda 10 bin adet oyuncak, oyun seti ve forma dagittik. Kurdugumuz çagri merkezi sayesinde bize ulasan 27 bin vatandasimizin sorunlarina aninda çözüm bulmaya çalistik. 107 mahalle muhtarimiza bilgisayar ve yazici desteginde bulunduk. Sürekli iletisim halinde oldugumuz muhtarlarimizla bölgesel sorunlara aninda müdahale ettik. Yüregir’de Hos geldin bebek hizmetimiz ile 4 bin yeni dogan bebegimize hos geldin bebek paketi dagittik. Evde yasli bakim konusunda sosyal hizmetteki arkadaslarimiz araliksiz çalisarak 2 bin 690 yaslimizin evinde bakim, temizlik ve tiras gibi ihtiyaçlarini karsiladi. Zor durumda olan yasli ve bakima muhtaç hastalarimizi hastanelere götürdük, islemlerini yaptik ve taburcu edildikten sonra evlerine ulastirdik. Tüm cenazelerimize çadir, sandalye, masa, çay, bardak, ve seker desteginde bulunduk.

ASEVINDE GÜNLÜK 2 BIN 580 KISILIK SICAK YEMEK

Sel, deprem ve pandemi gibi ardi ardina gelen felaketlerde insan odakli, ülke çapinda ses getiren projelere imza attiklarini ifade eden Baskan Kocaispir, “Söz verdik yaptik. Asevimizi hizmete açtik. Her gün asevimizden kesintisiz olarak 2 bin 580 kisi için, sicak yemeklerini evlerine kadar ulastirdik. Bu yemek yardimlari sel ve pandemi sürecinde artarak devam etti.

YÜREGIR’E 2 BIN KONUT SÖZÜ

Adana yasanan son 50 yilin en büyük sel felaketinde ilk andan itibaren tam kadro sahada olduklarini ifade eden Baskan Kocaispir, “Bu süreçte vatandaslarimiza 800 Çekyat, 900 hali, toplamda 15 bin yatak, yastik ve battaniye yardimi yaptik. Evleri sikintili durumda olan 200 hemserimizi kültür evlerimizde agirladik ve gerekli tüm ihtiyaçlarini saglamaya çalistik. Bakanlarimizla yaptigimiz görüsmeler sonunda sel magduru tüm ailelerimize hibe destegi aldik. Hepsinden de önemlisi daha modern yasam standartlarina ulasmak için Yüregir’de 2 bin konut yapim sözü aldik ve hemen süreci baslattik. Daha sel felaketinin yaralarini yeni sariyorken Elazig Depremi haberi aldik ve belediye olarak hemen ekiplerimizi Elazig’in yaralarini sarmaya yönlendirdik. 3 tir gida ve temel ihtiyaçlarla dolu yardim paketlerini bölgeye gönderdik. Soguk deprem günlerinde binlerce Elazigli vatandasimiza ve çalisan görevlilere sicak çorba dagitarak içlerini isitmaya çalistik.

1 MILYON 400 BIN MASKE ÜCRETSIZ DAGITILDI

Geçtigimiz hizmet yilinin en zor zamanlarinin halen içinde bulundugumuz pandemi süreci oldugunu ifade eden Baskan Kocaispir, “Bu süreçte halkimizi bilinçlendirmek adina düzenli bilgilendirme çalismalari yaptik. Kritik öneme sahip maske ihtiyacini karsilamak için, Türkiye de bir ilke imza atarak belediye bünyemizde 1 milyon 400 bin adet maske üretimi yaparak ücretsiz olarak dagittik. Yüregir de maskeye ulasamayan tek bir hane birakmadik. Ayrica, tüm ilçelerimizin hepsine toplamda 140 bin adet maske gönderdik. 32 bin adet temel gida kolisini ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. 65 yas üstü vatandaslarimizin ilaç, gida ve diger

ihtiyaçlarini karsilamak adina özel birimler kurarak onlarla sürekli iletisimde kaldik. Ayrica pandemi sürecinde Valilik, ilimizde bulunan tüm üniversiteler, tüm hastaneler tüm kaymakamliklar, 182 okulumuzun hepsini, 154 camimizi, 107 muhtarlik binamizi, kamu kurum ve kuruluslarini, yerel ve ulusal medya temsilciliklerini dezenfekte ettik.

YÜREGIR’DE BÜYÜK ASFALT HAREKÂTI

Yüregir’de büyük asfalt harekâtini baslattiklarini belirten Baskan Kocaispir, “Yüregir için düstük yollara sloganiyla köy, kasaba, mahalle ayrimi yapmadan, simdiye kadar 49 bin ton asfalt döktük. Sene sonunda 100 bin ton asfalt Yüregir’e serilmis olacak.

‘ÇEVREYE DOKUN’ PROJESI

Kamulastirma yoluyla yaptigimiz birçok evin yikimini gerçeklestirerek Yüregir’e 8 park daha kazandirdik. 42 parkimizin da bakim onarim islemlerini tamamladik, kullanilabilir hale getirdik. Çevreye dokun kampanyamizla hedef 107 mahalle dedik ve tertemiz bir Yüregir için kollari sivadik. Tüm temizlik hizmetlerimize ek olarak her hafta 1 mahallemizi bayram temizligi adi altinda tam kadro tertemiz yaptik. 3 bin yeni çöp konteyniri, bin adet çöp varili aldik. 10 bin çöp konteynirimizin bakim ve onarim islemlerini tamamlayarak yeniden kullanilir hale getirdik. 205 bin ton hafriyat ve moloz topladik. Atil ve kötü durudaki moloz ve çöplük yigini olusmus mahalle alanlarimizi feraha kavusturduk. Ibadethane temizlik araçlarimizla 254 cami ve ilçemizde bulunan tüm türbe ve cem evlerini temizledik, bakim onarim ve tadilatlarini yaptik. Ilçemize 37 yeni durak yaptik, hâlihazirda bulunan 45 duragimizin bakim onarim ve tadilat islerini yaparak yeniden kullanilabilir bir hale getirdik.

YÜREGIR’E 30 YENI ARAÇ

Ayrica 7 adet çöp kamyonu, 6 adet çöp taksi 3 adet mini süpürge 2 adet cenaze araci 9 adet çift kabinli kamyonet 2 adet kazici-yükleyici, 1 adet asfalt yama silindiri toplamda 30 yeni araci, araç filomuza kazandirdik.

HALKLA IÇ IÇE BASKAN

Sürekli halkla iç içe olduklarini ifade eden Baskan Kocaispir, “107 mahallemizin hepsini gezerek vatandaslarimizin sorunlarini dogrudan dinledik. Bu gezilerde çocuklarimiza toplamda 10 bin adet oyuncak, oyun seti ve forma dagittik. Kurdugumuz çagri merkezi sayesinde bize ulasan 27 bin vatandasimizin sorunlarina aninda çözüm bulmaya çalistik. 107 mahalle muhtarimiza bilgisayar ve yazici desteginde bulunduk. Sürekli iletisim halinde oldugumuz muhtarlarimizla bölgesel sorunlara aninda müdahale ettik. Ilk bir yilimizda hiçbir ayrim yapmadan insan için çalistik. 107 mahallemiz 420 bin nüfusumuz için 7 gün 24 saat çalismaya devam edecegiz. Biz bir basari hikâyesi yazacagiz ve siz buna sahit olacaksiniz. Çünkü ‘Bizim Derdimiz Insan” dedi



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli