Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Kocaispir muhtarların sorunlarını dinledi...

Başkan Kocaispir muhtarların sorunlarını dinledi...

Başkan Kocaispir muhtarların sorunlarını dinledi...

KOCAISPIR MUHTARLARLA BULUSTU

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, mahalle muhtarlari ile istisare toplantisinda bir araya geldi. Tek tek muhtarlari dinleyen Baskan Kocaispir “Biz Yüregir’de birlikte bir basari hikâyesi yaziyoruz” dedi.
Yüregir Belediyesi Kültür Merkezi’nde muhtarlarla kahvaltida bir araya gelen Baskan Kocaispir mahalle muhtarlarinin sorunlarini dinledi. Hizmetlerin daha verimli yürütülebilmesi adina görüs alisiverisinde bulunmak için toplandiklarini ifade eden Baskan Kocaispir, “Muhtarlarla bulusmak bizim için herhangi bir etkinlik degil. Bu sehri muhtarlarimizla beraber yönetiyoruz. Bu sehrin sorunlarinin birlikte üstesinden gelmeye çalisiyoruz. Her bir mahallemizin kendine has sorunlari var. Bu sorunlarini biliyoruz. Yüregir insani alicenaptir. Yüregirli kanaatkârdir. Kendisine yapilan en küçük hizmetin kiymetini bilen insandir. O sebeple malumunuz seçildigimiz günden beri insanlarimizin yaninda olmaya çaba gösteriyoruz.”

 

ADANA’NIN EN BASARILI ILÇESI OLDUK

Zor zamanlar geçirdiklerini belirten Baskan Kocaispir, “Göreve geldik Aralik ayinda büyük bir sel felaketi ile bogustuk. Sonra tam hizimizi aldik, yeni dönem basliyor, 2020 hayir getirsin, ugur getirsin dedik bu kez de maalesef Mart ayi basinda pandemi süreci basladi. An itibari ile henüz bu süreci atlatabilmis degiliz. Içimizde bu hastaliga yakalanip atlatan muhtar kardeslerimiz oldu. Onlara da tekrar sifalar diliyorum. Sunu gururla söylemek isterim. Bu pandemi sürecinde Yüregir olarak, sadece belediye degil, kaymakamlik, diger kamu kurumlarimiz, muhtarliklarimiz hep beraber Adana’nin en basarili ilçesi olduk. Hepinizi kutluyor, alkisliyorum. Çok büyük gayret gösterdiniz, beraber isbirligi yaptik. Her bir vatandasimizin sikintisinin giderilmesi noktasinda muazzam bir çaba gösterdik. Bu iyi niyetli, kalpten, yürekten bir çabaydi. Hepinize tesekkür ediyorum.”

 

BÜYÜK PROJELER BASLIYOR

Muhtarlarla birlikte Yüregir’de bir basari hikâyesi yazdiklarini vurgulayan Baskan Kocaispir, “Yüregir’de 560 bin insanimiza hep beraber hizmet ediyoruz. Ilçemizde birlikte bir basari hikâyesi yaziyoruz. Allah’in izni ile yakin zamanda büyük projelerimizi baslatacagiz. Bunu hepiniz göreceksiniz. Bir buçuk yili geride biraktik. Önümüzde 3 buçuk yil var. Bu görevlerin hepsi gelip geçicidir. Günün sonunda bütün görevler bittiginde alnimiz ak, basimiz dik dolasabilmeliyiz. Kalp kirmamis, hizmet etmis, elinden geleni yapmis, vakar, izzetli, onurlu, serefli kamu görevlileri olarak insanlarimizin içinde dolasabiliyorsak bundan daha kiymetli bir sey yoktur.”

HER MAHALLEDE IZIMIZ OLACAK

Pandemi sürecinin elde olmayan sebeplerden dolayi kendilerini yavaslattigini ifade eden Baskan Kocaispir, “Basliyoruz. Bizim bir sloganimiz var biliyorsunuz. ‘Her Mahallede Izimiz Olacak’ diyoruz. Göreceksiniz, 107 mahallemizin tamaminda izimiz olacak. Sehit Erkut Akbay mahallemizde yaklasik 105 dönümlük alanda Sayin Cumhurbaskanimizin imzasi ile 6306 sayili yasa kapsaminda resen kentsel dönüsüm süreci basladi. Adana’nin en güzel ve modern mahallelerinden biri de Sehit Erkut Akbay mahallemiz olacak. Sonra 19 Mayis ve Koza mahallelerimiz ikinci sirada. Buralarla ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Ayrica bütün mahallelerimizde park ve yesil alan sorununu çözecegiz. Dogankent parkimiz Türkiye’deki en modern parklardan biri olacak. Yeni adliyemizin önünde Türkiye’nin en güzel meydanlarindan birini yapacagiz. Biri E5’in güneyinde Yesilbaglar mahallemizde olmak üzere 2 adet modern kapali semt pazari yapacagiz. Gençlik merkezi, biri Akdeniz mahallemizde digeri Ulubatli Hasan Mahallemizde olmak üzere 2 adet kapali antrenman sahasi, Sariçam Mahallemizde gençlik merkezi ve park çalismasi, Kiremithane mahallemizde park çalismasi yapiyoruz. Yine suan için 8 sokagimizda sokak sagliklastirmasi yapacagiz.”

YÜREGIR’DE YOL SORUNU TARIH OLACAK

Yüregir’in temel sorunlarindan birinin de yol sorunu oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Sunun sözünü veriyorum. Bu can bu tende oldugu sürece, Allah nasip ederse besinci yilin sonunda bizim sorumlulugumuzda olan Yüregir’in yol sorununu çözmüs olacagiz. Bunu net söylüyorum” seklinde konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı