Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN KOCAİSPİR'DEN 'SİVİL TOPLUM MERKEZİ' MÜJDESİ!

BAŞKAN KOCAİSPİR

'TOPLUMSAL BARIŞ VE HUZUR İÇİN BİR ARADAYIZ'

'TOPLUMSAL BARIS VE HUZUR IÇIN BIR ARADAYIZ'

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da bulunan Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri ile istisare toplantisinda bir araya geldi. Toplumsal baris ve huzurun tesisi için Yüregir Belediyesi olarak bütün Sivil Toplum Kuruluslari ile isbirligi yapacaklarini belirten Baskan Kocaispir STK Baskanlarina Yüregir Kültür Merkezi içerisinde olusturacaklari bir 'Sivil Toplum Merkezi' müjdesi verdi.

Baris Pinari Harekati ile ilgili gündemi degerlendiren Baskan Kocaispir 'Suriye Harekati ile ilgili hepimiz gördük. Toplumun herkesimi tek yumruk oldu. Farkli siyasi görüsten insanlarin bir araya geldigini ve bu konuda devletimizin yaninda oldugunu gördük. Biz millet olarak hiç bir zaman kan dökülsün, insanlar ölsün istemiyoruz. Bir tane sivilin burnun kanamasini istemiyoruz. Fakat hepimiz biliyoruz ki bu konu milletimizin, devletimizin bekasi ile ilgili bir konudur. Burada hedef PYD, PKK, DAES adi her ne ise ne idigü belirsiz ne kadar terör örgütü varsa bunlari tasfiye etmek, baris ve güven ortami olusturmak ve 7 yildan beri misafir ettigimiz Suriyeli kardeslerimizi buraya yerlestirmektir. Biz toplum olarak bu konuda üzerimize düseni yaptik.' dedi. Baskan Kocaispir ve davetliler STK baskanlarindan gelen talep üzerine topluca asker selami verdiler.

Yüregir'in her mahallesinde her sokaginda bir yasam hikayesi oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir toplumsal barisin ve huzurun temini için Adana'daki bütün sivil toplum kuruluslari ile ortak çalismak istediklerini belirterek ''Hepimizin farkli bir siyasi görüsü var. Ülkemizin menfaati için ortak noktada bir araya gelebiliyoruz. Ben Cumhur ittifakinin adayi olarak seçime girdim. Seçildikten sonra bütün Yüregir'in belediye baskaniyim. Bunu göreve geldigim ilk gün açikladim. Hiç kimseyi ayristirmadan hizmetlerimizi sürdürecegiz.

Sivil toplum örgütleri ile yeni bir süreç baslatiyoruz. Yüregir Belediyesi Kültür Merkezimizde çalismalarina devam ettigimiz bir 'Sivil Toplum Merkezi'mizi siyasi görüsü, düsüncesi ne olursa olsun vatan, bayrak, millet ortak paydasinda bulustugumuz bütün sivil toplum kuruluslarimiza açacagiz. Yerleri olmayan sivil toplum örgütlerimiz toplantilarini ve her türlü etkinliklerini kendi aralarinda anlasarak burada gerçeklestirebilecekler. Biz kendilerine her türlü destegi saglayacagiz. Burada asil amaç her türlü tartismayi yapip toplum faydasina yararli projeler üretmektir. Sivil toplum örgütleri ve kamu olarak bu sekilde görevimizi yapmis oluruz. Biz de kamu olarak sivil toplum örgütlerimizin fikirlerinden faydalanabiliriz. Bir mazlumun, yetimin basini oksamak çok önemlidir. Amacimiz toplumumuzun dezavantajli gruplarina ulasabilmek onlara faydali olmaktir.'' diyerek Adana'daki bütün sivil toplum örgütleri ile isbirligi içerisinde çalisacaklarini belirtti.

Baskan Kocaispir'e tesekkür eden STK baskanlari bu tür programlarin devam etmesi temennisinde bulundular.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı