Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Mehmet Ay'dan Başkan Karalar'a tepki

Başkan Mehmet Ay

'Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktır'

 
'Sorumsuzca konusmak sürece katki sunmaz'
 
 
 
AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, CHP'li Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar'in katildigi televizyon programlarinda sorumsuzca konustugunu belirterek '?Insan sagligi üzerinden siyaset devsirmeye çalismak, ne siyasi ne de vicdani bir yaklasimdir. Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktir' dedi.
 
Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarindan açiklama yapan Baskan Ay, Baskan Karalar’in Adana’nin güney mahallelerinde tedbirlere uyulmadigini iddia ederek insanlari suçlamasinin sorumsuzca bir yaklasim oldugunu söyledi.? ?Baskan Ay, 'Bir bölgeyi, kimligi ve nüfus yapisina göre suçlamak, bir belediye baskanina yakismaz. Sorumluluk makaminda oturan birisinin, insanlari suçlayici bir dille, Adana’da salginin yayildigini söylemesi büyük bir sorumsuzluktur.? Elbette uyarida bulunmalidir. Ancak, Adana’daki belli bir bölgeyi suçlayici bir dille konusmasi çok yanlistir' dedi.
 
 
'INSAN SAGLIGI ÜZERINDEN SIYASET YAPILMAZ'
Baskan Karalar'in, Sahra Hastanesi yapmis ve buna engel olunmus gibi yalan ifadeler kullandigini da belirten Baskan Ay, '?Hiçbir zaman Sahra Hastanesi yapmadiniz, iki sedye koyup görüntü verdiniz, yalaniniz ortaya çikinca da bu iki sedyeyi kaldirdiniz. Vaka artislari ile birlikte televizyon ekranlarina çikip, olmayan Sahra Hastanesi’ni konusmaniz, saglik gibi hassas bir meselede bile firsatçilik yapmaniz manasina gelir.? ?Insan sagligi üzerinden siyaset devsirmeye çalismak, ne siyasi ne de vicdani bir yaklasimdir.
 
'SORUMLULUK ALABILIRSINIZ'
Bu süreçte ortaya koyulacak tavir, örnegin; üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz, gerekirse tüm araç ve personelimizi hemsehrilerimizin sagligi için saglik müdürlügümüzün emrine verebiliriz diyebilmektir.? ?Sorumluluk almak yerine sorumsuzca konusmak sürece katki sunmaz. Sorumluluk makaminda olan birinin göstermesi gereken tavir, sürece katki sunacak bir tavir olmalidir.?
?Bunun yerine halki korkuya sevk edecek, saglik çalisanlarimizin moral ve motivasyonunu düsürecek sekilde sorumsuzca konusmak, ahlaki bir tavir degildir.
 
'MILLETIMIZ UNUTMAZ'
Adana'mizda, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in destekleriyle saglik alt yapimiz ve hastanelerimiz en modern düzeyde yapilmis, hemsehrilerimizin hizmetine sunulmustur.? ?Dünyayi kasip kavuran bu sürecin üstesinden hep birlikte gelecegiz. Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktir.
 
Bu zorlu süreçte fedakarca, gece gündüz demeden çalisip, büyük bir emek ortaya koyan tüm saglik çalisanlarimiza saygi ve sevgilerimizi sunuyoruz.? ?Onlarin emek ve gayretleri, bu sürecin üstesinden gelebilmemizin en büyük dayanagidir' seklinde konustu.


  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli