Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Soner Çetin sözünü tuttu evi yıkılan aileye yeni evini teslim etti

Başkan Soner Çetin sözünü tuttu evi yıkılan aileye yeni evini teslim etti

İki bayramı birden yaşadılar

Baskan Soner Çetin sözünü tuttu evi yikilan aileye yeni evini teslim etti

Iki bayrami birden yasadilar

Ocak ayindaki asiri yagislarda meydana gelen heyelanda evleri oturulamaz hale gelen Tik ailesi yeni evine kavustu. Heyelan sonrasi evinin yikilmasini istemeyen aile Baskan Soner Çetin’in yeni ev sözü ile direnmekten vazgeçmisti. Baskan Soner Çetin’in yeni evini teslim ettigi aile gözyaslari içinde anahtari teslim aldi. Alkislarla karsilanan Baskan Soner Çetin, alkislar ve dualarla ugurlandi.

Evleri yikilan aileye yeni ev sözü veren Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, bu sözünü tuttu ve Tik Ailesi yeni evine kavustu.

YIKIMA DIRENMISLERDI

Ocak ayindaki yogun yagislarda Karslilar Mahallesi 82093 Sokakta Hatun-Ali Tik çiftinin yasadigi ev heyelan nedeniyle agir hasar gördü. Adana Valiligi olasi bir can kaybi yasanmamasi için Çukurova Belediyesi’nden binanin hemen yikilmasini istedi. Ancak kalacak yeri olmayan aile yikima direndi. Bunun üzerine Karslilar Mahallesi’ne giden Baskan Soner Çetin, aileyi ikna etmeye çalisti. Ailenin kalacak yerleri olmadigini söylemesi üzerine Baskan Soner Çetin, “Size söz veriyorum. Bakanliga yazi yazacagim. Olmadi evinizi ben kendim yapacagim” dedi. Aile bunun üzerine ikna oldu ve 10 Ocak’ta yikim çalismalari basladi.

ANAHTARI EVIN HANIMINA TESLIM ETTI

Agir hasarli evin yikiminin bitirilmesinin ardindan Baskan Soner Çetin, verdigi sözü tutarak aileye yeni ev yapilmasi talimatini verdi. Birkaç ay içinde bitirilen ev Soner Çetin tarafindan aileye teslim edildi. Mahalleye gelisinde ev sahipleri Hatun-Ali Tik ve mahalle sakinleri tarafindan alkislarla karsilanan Baskan Soner Çetin, yeni evin anahtarini Hatun Tik’e teslim etti.

SÖZ TUTULMAK IÇIN VERILIR

Aile üyeleriyle birlikte yeni evi gezen Baskan Soner Çetin, “Su anda çok mutluyum. Sizin mutlu olmaniz beni de inanilmaz mutlu ediyor. O zaman size üzülmemeniz gerektigini, her seyin bir çözümünün bulunacagini söylemistim. Evinizde agir hasar vardi. Içinde bulundugunuz durum beni çok üzmüstü. Ama çok sükür verdigim sözü tuttum ve size yeni evinizi teslim ettim. Söz verdiginizde sözünüzü yerine getirmelisiniz. Yerine getiremeyecekseniz hiç söz vermeyeceksiniz” dedi.

BU MILLETE BÖYLE BASKAN YAKISIR

Hatun Tik de yeni evine kavustuktan sonra duygularini gözyaslari içinde ifade etti. “Soner Baskan’dan Allah razi olsun” ifadesini kullanan Hatun Tik, “Sözünün eri bir baskan. Bundan sonra her zaman yanindayiz. Bizim ev yapma imkanimiz yoktu. Evimiz eskisinden de güzel oldu. Bu millete böyle baskan lazim. Çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin, alkislarla karsilandigi mahalleden yine alkislar ve dualarla ugurlandi



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli