Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Topuz Karataşlı balıkçıların dermanı oldu

Başkan Topuz Karataşlı balıkçıların dermanı oldu

Başkan Topuz Karataşlı balıkçıların dermanı oldu

Karatas Balikçi barinaginda bulunan yüzlerce balikçinin tekne bakim alanlarinda olusan kum birikmesi sorununu Karatas Belediye Baskani Necip Topuz çözdü. Balik av sezonun kapanmasi ile birlikte teknelerini bakima almaya baslayan Karatasli balikçilar bakim alanin da derinligin uygun olmamasi sebebi ile magduriyet yasadi. Karatas Su Ürünleri Kooperatifi tarafindan Karatas Belediyesine yapilan basvuruya istinaden gerekli ön arastirmayi yaptiran Baskan Topuz talep edilen alanin derinlestirilmesi çalismalarina hizlica basladi.

 

Karatas Belediye Baskani Necip Topuz;” Ilçemizin en büyük istihdam alanlarindan biri olan balikçilik, Karatas’ta bazen zor sartlar ve çözümlenemeyen kosullar ile gerçeklestirilmekte. Karatas limanini kullanan balikçilarimizin buradaki en büyük sikintilarindan biri liman derinligi. Limanda belirli dönemlerde akintilar ile gelen kumun birikmesi sonucu azalan derinlik birçok balikçimizi magdur etmekte.

 

Bin bir zorlukla mesleklerini gerçeklestirme gayreti gösteren balikçilarimizin sorununu yaptigimiz görüsmeler ve girisimler ile sonuçlandirarak derinlestirme çalismalarina hizlica basladik. Derinlestirme çalismalari kapsaminda bizlere destek olan DSI Adana 6. Bölge Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta’ya tesekkürlerimizi sunuyor ilçe halkimizin ayrim gözetmeksizin her türlü talebi karsisinda yanlarinda olmaya devam edecegimizi belirtiyoruz.” Dedi.


  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli