Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Zeydan Karalar, Karataş için adeta seferberlik başlattı

Başkan Zeydan Karalar, Karataş için adeta seferberlik başlattı

Başkan Zeydan Karalar, Karataş için adeta seferberlik başlattı

Baskan Zeydan Karalar, Karatas için adeta seferberlik baslatti

 Baskan Zeydan Karalar, su  isale hattinin temelinin atilmasinin ardindan, yarim asirdir yapilmasi beklenen aritma tesisinin yapimi için de dügmeye basildigini açikladi.

 

Baskan Zeydan Karalar, bütün dogal ve tarihi güzelliklerine ragmen turizm bölgesi olmaktan çikarilan Karatas’in çehresinin degismesi için dünyaca ünlü bilim insanlarindan destek aliyor.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Karatas Ilçe Kongresi’ne katildi. Karatas’in Adanalilar için özel bir ilçe oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, “Adana’nin yarisindan fazlasinin Karatas’la ilgili bir hikayesi, sevgisi, yakinligi vardir. Karatas, Yumurtalik’la birlikte deniz kenarindaki iki güzide ilçemizden biri. Karatas’in insanlari da çok güzel insanlar oldugu için bizi cezbediyor” dedi.

Karatas’la ilgili yerel seçimlerin de muhasebesini yapan Baskan Zeydan Karalar, 2024 yerel seçimlerinde Karatas’in yeniden kazanilacagindan emin oldugunu söyledi.

INSALLAH ARITMANIN TEMELINI ATMAK DA BANA NASIP OLACAK

Karatas’a yapilan ve yapilacak hizmetlerle ilgili de bilgi aktaran Baskan Zeydan Karalar, “Adana Büyüksehir Belediye Baskani olur olmaz, 2011’den bu yana ugrasilan, 94 km’lik su isale hattinin temelini atmak bana nasip oldu. Karatas’in aritmasi yarim asirdir konusulur. Insallah onu yapmak da bana nasip olacak. Aritma tesisiyle ilgili Iller Bankasi ihale kararini aldi. Yüzde 50’si SUKAP kapsaminda gerçeklesecek bir proje. Yarisini ASKI ödeyecek, yarisi kredi yoluyla karsilanacak. Aritma tesisinin koku yapmamasi için membran sistemi kullanilacak. Yaklasik 200 bin kisiye hizmet edecek bir aritma olacak. 30-40 sene sonrasini düsünerek yapiyoruz tesisi. Zaten yollari da öyle yapacagiz. Öyle 3-5 yil sonra çöken, çürüyen yol, tesis istemiyoruz. Su isale hatti ve aritma tesisi Karatas’in olmazsa olmazi.

Size yazin bir damla Çatalan suyu gelmiyordu. Bu kardesiniz yazin da kisin da Çatalan suyunu içmenizi saglayacak. Kanserojen etkisi olan bütün asbestli borularinizi degistiriyorum” diye konustu.

KARATAS TURIZM BÖLGESI OLMAKTAN ÇIKARILDI

Karatas ilçesinin turizm bölgesi olmaktan çikarilmasina da deginen Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi:

 “Adana’nin deniz kenarinda çok güzel iki sahil ilçesi var ama Karatas’i turizm bölgesi olmaktan çikardilar. Adana’ya 50 km mesafede Magarsus gibi 2500 yillik bir tarihi eseri olan ilçe Karatas. Avrupa’da olsa böyle bir tarihi esere paha biçilmez, turist kaynar. Bizim burada çürümeye terk edilmis. Ben Seyhan belediye baskaniyken oranin kazisina destek olmak için meclisten karar çikarttim fakat engellendi. Oysa bu bizim zenginligimiz. Maalesef engellendi. Lüksemburglularin, Danimarkalilarin çok güzel, saglikli sahil olarak gördükleri bu güzelim Karatas’i turizm bölgesi olmaktan çikardilar. Böyle bir sey olmamali.

Birlikte olacagiz ve Karatas’i tekrar turizm bölgesi yapma noktasinda elimizden gelen her türlü gayreti gösterecegiz.”

NEHIR KENARI VE SAHILLERDE DÜZENLEME IÇIN BILIM DÜNYASINDAN DESTEK ALIYORUZ

Karatas’in cazibesini ortaya çikarmak için bilim insanlariyla is birligi yaptigini açiklayan Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “Istanbul Teknik Üniversitesi’nden, dünyanin birçok yerinde sahil düzenlemesi yapan bilim insanlarini Karatas’a getirdim ve inceleme yaptilar. Bu sahile bir dokunmamiz gerektigini söyledim. Çok kisa sürede çok büyük projeler yapamayacagimizi ama bu görüntüyü degistirmemiz gerektigini söyledim. Londra’da oturan, Venedik’in, Ren Nehri’nin sahil ve kenar düzenlemelerini yapan çok ünlü bir mimari da Karatas’a getirdim ve inceleme yapmasini sagliyorum. Seyhan Nehri’nin kenarinda da incelemelerde bulunuyor. Çok büyük zenginligimiz oldugunu ve kullanamadigimizi söylüyor.

Dogru söylüyor ama bu zenginliklerimizin kullanilmasini saglayacak yönetim anlayisi daha önce yoktu. Biz Adana’yi büyük bir askla seviyoruz ve isimiz gücümüz Adana… Adana ve Adanalilara büyük bir askla hizmet etmek istiyoruz. Adana’yi degistirmek, dönüstürmek ve güzellestirmek istiyoruz.”

KARATAS-YUMURTALIK SAHIL YOLU YAPILACAK

Baskan Zeydan Karalar, Karatas ve köylerinde yapimi süren ve yapilacak çok sayida yolla ilgili bilgi verdi ve hepsi tamamlandiktan sonra Karatas-Yumurtalik sahil yolunun da bitirilecegini açikladi.

 



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli