Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Bu hastalık hayvandan insana geçmiyor!

Bu hastalık hayvandan insana geçmiyor!

Bu hastalık hayvandan insana geçmiyor!

Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri, insanlara zarar verdigi iddia edilen üç gün (Bovine Ephemeral Fever) hastaliginin nedeni olan sineklerle mücadelesini ilçe ve köylerde büyük bir titizlikle devam ettiriyor.  Sariçam Cihadiye Mahallesi’nde vektörel hastaliklara (Üç gün Hastaligi, Mavi Dil Hastaligi, Sigirlarin Nodüler Ekzantemi) karsi yürütülen mücadele çalismalarina katilan Adana Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Hasan Deda Büyüköztürk, sosyal medya ve basinda yer alan, “insanlara zarar veren sinek” söyleminin asilsiz oldugunu belirtti.

 

ÜÇ GÜN HASTALIGI INSANA GEÇMEZ

Ilaçlama çalismalarini yerinde inceleyen Daire Baskani Hasan Deda Büyüköztürk, “Son zamanlarda Adana’da insanlara zarar veren sineklerin varligina yönelik haberler gerçegi yansitmamaktadir. Üç gün hastaligi hayvandan insana tasinmamaktadir. Büyükbas hayvanlarda ölümle sonuçlanan hastalik sadece hayvandan hayvana tasinmaktadir. Bu hastaliga karsi vektörle, sinekle mücadele tüm ilçelerimizde, özellikle hayvancilik yapilan köy ve mahallelerimizde ahir, sulak alan, bataklik ve vektörlerin barinma alani olan noktalarda yapilmaktadir. Halkimizin hastaligin insana bulasacagi endisesini tasimasi yersizdir” dedi.

 

IS BIRLIGI IÇERISINDE ÇALISIYORUZ

Çevre ve Denetim Sube Müdürü Aytekin Sahin de kentimizde üç gün hastaliginin görülmesiyle birlikte 15 Eylül’den itibaren Adana Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ile is birligi içerisinde çalistiklarini söyledi. Sahin mücadeleye basladiklari tarihten itibaren 230 köyde tek ilaçlama gerçeklestirdiklerini, bunun disinda da talepte bulunan tüm halkin isteklerini karsiladiklarini bildirdi.

 

Cihadiye Mahalle Muhtari Ismail Güder ise, ekiplerin yaptigi ilaçlamanin kendilerini memnun ettigini belirtti. Muhtar Güder, “Üç gün hastaliginin ortaya çiktigi anda Büyüksehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Her 15 günde bir gelip düzenli olarak ahirlarimizi ve köyümüzdeki sulak her yeri ilaçliyorlar. Büyüksehir Belediyesi’ne ve ekiplerine tesekkür ederim” diye konustu.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri, özellikle hayvancilik isletmelerinin çevresinde hastaliklari tasiyan ve bulastiran sinek ile vektörlerin üreyip çogalmasina elverisli bataklik, sulama kanallari kenari, sulak alanlar çevresinde ilaçlama çalismasi yapmayi sürdürecek.

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli