Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bünül; Ceyhan bizim için bir sevdadır

Bünül; Ceyhan bizim için bir sevdadır

Ak Parti Ceyhan Belediye Başkan Aday adayı Muhamed İslam Bünül,Ceyhan'ın kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Bünül yayınladığı mesajda  Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ceyhan ilçemiz, birçok milletin de elde etmek istediği topraklar olmuştur.

Ceyhan, 30 Ekim 1918 yılında Mondros mütarekesine dayanarak itilaf devletleri tarafından işgal edilmiş olup 6 Ocak 1922 yılına kadar düşman işgali altında kalmıştır.

Kahraman ecdadımızın yapılan zulümlere sessiz ve kayıtsız kalmayıp birlik oluşturarak topyekûn bir kurtuluş mücadelesi başlatmışlardır. 06 Ocak 1922 tarihinde bağımsızlık uğrunda canlarını hiçe sayarak tek yürek olup, kahramanca mücadele edip, düşmanı vatan toprağından çıkartmışlardır. Kurtuluş için bu vatan birçok evladını şehit vermiş, birçoğunun da gazilik mertebesine ulaşmasına vesile olmuştur. Bugün biz onların hepsine minnet duyuyor, hepsini rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Ceyhan bizim için bir sevdadır, bu sevdamız 102 yıl önce atalarımızın da sevdasıydı. Bu sevda uğrunda şehit oldular, bu sevda uğrunda gazi oldular. Türk Milletinin evlatları olarak Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir gururla anıyoruz, tüm hemşerilerimizin 6 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Anahtar Kelimeler: Bünül; Ceyhan bizim sevdadır
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli