Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir Ceyhan’a çıkarma yaptı

Büyükşehir Ceyhan’a çıkarma yaptı

Başkan Zeydan Karalar Ceyhan’ın muhtarlarıyla bir araya geldi.

Zeydan Karalar, çok sayida bürokratiyla birlikte muhtarlari dinledi

 

Zeydan Karalar muhtarlari dinlemeye, taleplerini almaya ve bürokratlarini direkt muhtarlarla görüstürüp hizmetin hizini ve kalitesini arttirmaya devam ediyor.

Vatandas ve muhtar eksenli hizmet sürüyor

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Ceyhan’da çesitli toplantilar düzenledi. Ilk olarak Ceyhan Belediyesi Encümen Toplanti Salonu’nda, Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, CHP Adana Il Baskani Mehmet Çelebi, Iyi Parti Adana Il Baskani Göktürk Boyvadaoglu, her iki partinin Ceyhan ilçe baskanlari ve Ceyhan Belediyesi meclis üyeleri katildi. Birlikteligin ülkenin gelecegi için önemli oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, bunun sürecegine emin oldugunu söyledi.  Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem de, katilimcilara tesekkür etti ve birlikteligin önemine vurgu yapti. Çelebi ve Boyvadaoglu da güç birligini sürdürme konusunda kararli olduklarini açikladilar.

Ceyhan Belediyesi’ndeki toplantinin ardindan, Ceyhan Kültür Merkezi’nde, Ceyhan Muhtarlar Toplantisi gerçeklestirildi. Baskan Zeydan Karalar, Baskan Hülya Erdem, Mehmet Çelebi, Göktürk Boyvadaoglu, CHP ve Iyi Parti ilçe baskanlari, Ceyhan Muhtarlar Dernegi Baskani Eren Ulas, meclis üyeleri ve muhtarlarin katildigi toplantida, ASKI yöneticileri, Adana Büyüksehir Belediyesi’nden çok sayida daire baskani ve bürokrat da hazir bulundu.

 

YÖNETIM ANLAYISINDAKI FARKLILIK, ZOR SARTLARA RAGMEN HIZMET EDEBILMEMIZI SAGLIYOR

Il Baskanligi yaptigi dönemden itibaren muhtarlarla birlikte hareket ettigini, muhtarlarin görüs ve uyarilarinin kendisi için çok önemli oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, bilindigi üzere çok kötü sartlarda bir belediye devraldiklarini ve 8-9 aylik sürede, isçisine zamaninda maas ödeyen bir belediye haline geldiklerini ve bütün olumsuzluklara ragmen is üretebilen, hizmet eden bir belediye olusturuldugunu kaydetti.

Bunu da yönetim anlayislarindaki farklilikla basardiklarini belirten Baskan Zeydan Karalar, “2020 bütçesinde 8 milyon lira fazla verdik. Hem ASKI’de hem Büyüksehir’de yapilan ihalelerdeki kirim oranini büyük oranlarda artirdik. Yüksek kira ödedigimiz is makinelerini, araçlarini satin alarak, uzun vade için tasarruf sagliyoruz. 2018’de 145 milyon zarar eden ASKI, 2019’da 95 milyon, 2020’de  220 milyon arti deger üretir hale geldi. Iste buralardan elde edilen arti deger, sizlere hizmet için harcaniyor” dedi.

CEYHAN’I GÜZEL GÜNLER BEKLIYOR

Ceyhan’in yaninda olduklarini ve hizmeti artirarak sürdüreceklerini vurgulayan Baskan Zeydan Karalar, “Pandemiden dolayi biraz geç bulustuk. Her sey daha güzel olacak. Ceyhan’da eski içme suyu hatti sürekli patliyordu.

Su hayattir ve biz 262 km’lik merkez su isale hatti yapiyoruz 182 km’si tamamlandi. Yedigöze Baraji’ndan su getirme projesini hayata geçiriyoruz. 70 bin ton asfalt döküldü ve 120 bin metrekare parke yapacagiz. Bahara girerken sorunlar daha azalacak. Çok sayida mahalleye yagmur suyu hatti yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Yine mahallelere 57 bin metre sathi kaplama yol yapildi, 56 bin ton sicak asfalt döküldü. Adana’nin genelinde, geçmis 5 yilda dökülen asfalttan daha fazlasini 18 ayda döktük. Ceyhan’i çok güzel günler bekliyor. Ilçeye 8-10 milyar dolarlik yatirim gelecek. Is, istihdam, güzellikler merkezi olacak Ceyhan. Bugün muhtarlarimizla toplanmamizin nedeni isleri daha hizli ve dogru yapmaktir. En dogru, kaliteli ve hizli çalismak bizim isimiz. Ceyhan’i çok önemsiyoruz ve önümüzdeki süreçte Ceyhan’a çikarma yapacagiz. Muhtarlarimiz hiç merak etmesin” diye konustu.

CEYHAN TARIHININ EN GENIS KAPSAMLI MUHTARLAR TOPLANTISI

Baskan Zeydan Karalar’in ardindan söz alan Ceyhan Muhtarlar Dernegi Baskani Eren Ulas, isteklerini iletti. Daha sonra teker teker söz alan muhtarlar da, mahalleleriyle ilgili bilgi verdi, taleplerde bulundu. Baskan Zeydan Karalar, muhtarlarin istek ve taleplerinin not alinmasi konusunda bürokratlarina talimat verdi ve ihtiyaçlarin karsilanmasi için ne gerekiyorsa yapacaklarini söyledi. Ceyhan ilçesinin muhtarlari, Ceyhan tarihinde bir Büyüksehir belediyesi tarafindan böylesine genis kapsamli, ASKI yöneticileri ve Büyüksehir daire baskanlarinin böylesine yogun katildigi baska bir muhtarlar toplantisinin yasanmadigi konusunda görüs belirtti.

 

 

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu