Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir çalışıyor, sorunlar çözülüyor

Büyükşehir çalışıyor, sorunlar çözülüyor

Ceyhan Büyükmangıt Mahallesi'nin su taşkını problemi son buluyor

Büyüksehir çalisiyor, sorunlar çözülüyor

 

Ceyhan Büyükmangit Mahallesi'nin su taskini problemi son buluyor

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar'in, Adana'da altyapi ve yagmur suyu kanalize problemini ortadan kaldirma konusundaki hassasiyetine uygun olarak hareket eden ASKI, çalismalarini titizlikle sürdürüyor.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) kis aylarinda yasanmasi muhtemel su baskinlarinin önüne geçmek amaciyla sehrin çesitli noktalarinda yeni projeleri hayata geçirmek için çalismalarini sürdürüyor.

 

Ceyhan ilçesinin Büyükmangit Mahallesi'nde yagmur suyu kolektör hatti yapimi gerçeklestiren ASKI ekipleri, 1044 metre yagmur suyu ve 1071 metre kanalizasyon hatti döseyecek. Yagmur suyu hattinda 400, 600, 800 ve 1000 mm çapinda boru kullanilacak olan proje kapsaminda, kanalizasyon hattinda ise 300'lük borularin dösemesi yapilacak.

 

Hummali bir sekilde çalismalarini sürdüren ASKI, 753 metre yagmur suyu hattinin yapimini tamamladi. Projenin sona ermesiyle birlikte Ceyhan Büyükmangit Mahallesi'nde geçmis dönemlerde yasanan yagmur suyu ve kanalizasyon problemleri tamamen ortadan kaldirilacak. Çalismalarin en kisa sürede tamamlanmasi hedefleniyor.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli