Bugün, 18 Haziran 2024 Salı

Büyükşehir günde 13 bin çağrıya cevap veriyor

Büyükşehir günde 13 bin çağrıya cevap veriyor

Büyükşehir günde 13 bin çağrıya cevap veriyor

Büyüksehir günde 13 bin çagriya cevap veriyor

 

Baskan Zeydan Karalar, “Çagrilarin yüzde 95’i sosyal yardim için. Lütfen gerçekten ihtiyaci olan vatandaslarimiz arasin.”

 

153 Çagri Merkezi, koronavinüs nedeniyle 6 kat artan çagri sayisina yetisebilmek için yeniden yapilandirildi.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi 153 Çagri Merkezi, 24 saat boyunca araliksiz hizmet vererek vatandaslara yardimci oluyor. Koronovirüs öncesi günde 2 bin 100 ile 2 bin 300 arasi vatandasin ulastigi çagri merkezi su anda günde yaklasik 13 bin çagri alip sorunlari çözüyor ve talepleri yerine getiriyor.

ÇAGRI SAYISI GÜNLÜK IKI BINDEN 13 BINE ÇIKTI

Koronavirüs tüm dünyayi etkisi altina alirken sosyal mesafe ve özelikle bulasma riskini azaltacak sekilde çalisma ilkesi ile hareket eden Adana Büyüksehir Belediyesi,153 Çagri Merkezi araciligiyla günde 13 bin telefon aramasina cevap veriyor. Koronovirüs salgini öncesi günde ortalama 2 bin 100 ile ile 2 bin 300 telefon çagirisi alan Adana Büyüksehir Belediyesi 153 Çagri Merkezi, su anda 12 bin ile 13 bin arasinda arasinda çagriya cevap veriyor, vatandaslarin sorunlarini dinleyip, ihtiyaçlarini karsiliyor.

Istek ve talepleri alip, çözümü için ilgili birimlere ileten 58 personelle hizmet üreten 153 Çagri Merkezi’nde incelemelerde bulunan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, isleyisin daha saglikli olmasi için bilgi aldi. Çagri operatörü koltuguna da oturan Baskan Zeydan Karalar, vatandaslarin istek ve taleplerini dinledi.

SOSYAL YARDIMA GERÇEKTEN IHTIYACI OLANLAR ARASIN

Baskan Zeydan Karalar, “Burada herkes cansiperane çalisiyor. Biz göreve geldigimiz ilk andan itibaren 153 Çagri Merkezini daha verimli hale getirmistik. Çabalarimiz sonucu 153 ile ilgili sikayetler büyük oranda azalmisti. Ancak koronavirüs nedeniyle çagri merkezimizin is yükü yaklasik 6 kat artti. Personel sayisini 25’ten 58’e çikarttik. Daha önce günlük 2 bin 100, 2 bin 300 arasi çagri alirken, Koronavirüs sonrasi çagri sayisi yaklasik 13 bin oldu. Oparatörde bekleme sayisini 30’dan 60'a çikardik. Dogal olarak bazi vatandaslarimiz ulasamadiklarina dair sikayette bulunuyor. Beklemek zorunda kalan vatandaslarimiz lütfen kusura bakmasinlar. Olaganüstü günler yasiyoruz ve arayan sayisi çok fazla. Israrla aramaya devam etsin vatandaslarimiz, mutlaka ulasacaklardir. Su anda gelen taleplerin, çagrilarin yüzde 95’i sosyal yardimla ilgili. Gida kolisi ve nakdi yardimla ilgili. Istiyoruz ki verdigimiz sosyal yardimlar gerçekten ihtiyaci olanlara gitsin. Yardim paketlerini, nakdi yardimi gerçekten durumu çok kötü olan insanlara ulastirmak istiyoruz. Vatandaslarimiza buradan çagrida bulunuyorum. Ihtiyaciniz yoksa lütfen sosyal yardim talebinde bulunmayin. Aksi halde gerçekten ihtiyaci olan, yiyecek ekmegi bulunmayan insanlarimizin hakkini yemis oluruz” dedi.

BIR KISIM PERSONEL ÇAGRILARA EVDEN CEVAP VERIYOR

153 çagri merkezinde görevli 58 operatörün 32'si asgari çalisma ve sosyal mesafe uygulamasi nedeni ile evinden hizmet veriyor



  • Salı 37.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 42.5 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Perşembe 42.1 ° / 24.4 ° Güneşli