Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Camiler ibadete hazırlandı

Camiler ibadete hazırlandı

Camiler ibadete hazırlandı

Büyüksehir camilerde temizlik ve dezenfekte çalismasi gerçeklestirdi

 

 

Camilerde buharli ve ozonlu sicak su ile temizlik

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsaminda 2 ayi askin süredir ibadete kapatilan camiler, 29 Mayis Cuma günü, cuma namaziyla kisitli olarak yeniden cemaatle bulusacak. Büyüksehir Belediyesi cami temizlik ekipleri Adana’daki tüm camilerde temizlik ve dezenfekte çalismasi gerçeklestirdi.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsaminda 15 Mart’tan itibaren ibadete kapatilan camilerde temizlik ve dezenfekte çalismasi yapti.

Koronavirüs salgini nedeniyle alinan tedbirler arasinda bulunan camilerde ibadet yasagi 29 Mayis 2020 tarihinde cuma namaziyla sona eriyor. Iki ayi askin süredir ibadete kapali olan camilerin yeniden ibadete açilmasi nedeniyle, Adana Büyüksehir Belediyesi cami temizlik ekipleri hummali bir çalisma baslatti.

 

OZONLU SICAK SU ILE TEMIZLIK

Adana’da çalismalarini Merkez Camisi’nde baslatan ekipler buharli ve ozonlu sicak su ile cami içinde ve disinda yikama yapti. Bahçesinde de temizlik çalismalarinin gerçeklestirildigi camide hasereye karsi ilaçlama ve dezenfekte gerçeklestirildi. Vatandaslarin uzun bir aradan sonra Cuma namazlarini güven içerisinde kilabilmesi için ayni çalisma Adana genelindeki tüm camilerde yapiliyor.

 

AÇIK ALANDA HAZIRLIK

Camilerdeki temizlik ve dezenfekte çalismalarinin yani sira Adana merkezde iki ayri noktada açik alanda cuma namazi kilinmasi için de hazirliklar tamamlandi. Büyüksehir Belediyesi ekipleri Fuar Alani ve Gürselpasa Kapali Semt Pazari’nda yikama ve dezenfekte çalismalariyla, bu iki noktayi namaz kilmaya hazirladi.

Gürselpasa Mahallesi Haci Aslan Salihan Akgül Camisi Imami Ugur Meclis, Adana Büyüksehir Belediyesi’nin camilerde yaptigi temizlik ve dezenfektan çalismalarini taktirle karsiladigini belirterek Baskan Zeydan Karalar ve emegi geçenlere tesekkür etti. Imam Meclis, uzun bir aradan sonra koronavirüs tedbirleri kapsaminda kisitli bir sekilde ibadete açilacak camilerdeki çalismalarin yani sira Gürselpasa Kapali Semt Pazari’nin da cuma namazi için ibadete hazirlanmasinin kendilerini mutlu ettigini söyledi.



Anahtar Kelimeler: Camiler ibadete hazırlandı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli