Olay yerine gelen annesi dalgiç polisin çalismalarini izlerken, 'Oglumun öldügü dogruysa seker dagitacagim, davul çaldiracagim o yasarken ölüydü, asil simdi yasamaya basladi' diyerek gözyasi döktü.

 

Oglunu uyusturucudan kurtaramadi

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüregir ilçesi, Kisla Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, 11 yasinda uyusturucuya baslayan ve geçtigimiz günlerde eroin bagimliligindan kurtulmak için tedaviye baslayip çip taktiran 35 yasindaki Fazil Sayilir dün balik avlamak için Seyhan Nehri üzerindeki Gençlik Köprüsü'ne gitti.

 

Annesi Aysel Sayilir da sabah kalktiginda oglunu evde göremeyince balik avladigi yere gitti. Köprüye gelip baktiginda motosikleti, kiyafetleri, oltasi ve eroin kullandigi malzemeleri köprüde olmasina ragmen oglunu bulamadi. Bunun üzerine anne hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis Sayilir'in uyusturucu aldiktan sonra köprüden nehre düsmüs olabilecegini ya da intihar etmis olabilecegini tahmin ederek Adana Emniyet Müdürlügü Su Alti Gurup Amirligindeki dalgiç polisleri bilgi verdi. Olay yerine gelen dalgiç polisler tekne ile Sayilir'in düsmüs olabilecegi yere gelerek burada dalip genci aramaya basladi. Ancak Sayilir bir türlü bulunamadi.

 

Arama çalismalarini izlerken gözyaslarina boguldu

Dalgiç polisler arama yaparken anne nehrin kiyisinda çalismalari izleyip bir agaca tutunarak agitlar yakarak gözyaslarina boguldu. Anne Sayilir, oglunun 11 yasindayken eroine alistirildigini çok birakmak istedigini ancak bir türlü birakamadigini en son çip taktirdigini ancak buna ragmen dün gece balik avlarken yine kullandigini belirterek, 'Uyusturucu satanlar kurban oldugum Allah'imdan dilerim evlatlariyla bunu yasamasinlar. Allah öyle bir dert versin ki her gün kanasinlar. Allahlari, peygamberleri, kitaplari varsa yapmasinlar. Kurtaramadim oglumu. Ben 11 yasindan beri ogluma tut annem elimi seni kurtaracagim dedim yapamadim. Yapamadim Fazil yapamadim. Senin dügününü yapacagim oglum damatlik almistim sana annem. Çik Fazilim çik' diye gözyaslarina boguldu

'Ölüsü çikarsa seker dagitacagim'

Anne Aysel Sayilir oglunun yasarken öldügünü gözyaslari içinde anlatarak, 'Millete dua ederken diyorum Allah size hayirli evlat versin. Zenginlik istemeyin. Keske dogru olsa öldügü, seker dagitacagim, davul tutacagim. Benim oglum yasarken ölüydü. Eger öldüyse simdi yasamaya basladi. Benim oglum yasamiyordu ki. Size ona yasamak mi diyorsunuz. Bir odanin içinde yasiyordu' dedi.