Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Cesedi bulunamadı ama aile üyeleri müebbet ile yargılanıyor

Cesedi bulunamadı ama aile üyeleri müebbet ile yargılanıyor

Cesedi bulunamadı ama aile üyeleri müebbet ile yargılanıyor

Adana’da 10 yil önce kaybolan engelli 38 yasindaki Sahize Akibaz’i öldürdükleri iddia edilen kizin babasi, üvey annesi ve amcasi agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmalari istemiyle yargilanmaya basladi.
Adana 4.Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya öldürüldügü iddia edilen ancak henüz cesedi bulunamayan Sahize Akibaz’in tutuksuz babasi Kasim ve amcasi Ahmet Akibaz ile sanik avukatlari geldi. Üvey anne Çiçek Hasar'in ise gelmedigi durusmada baba Kasim Akibaz, suçlamayi kabul etmedi, çocuklarinin iftirasina ugradigini söyledi. Çobanlik yaptigini belirten Akibaz, 2009 yilinda eve geldiginde nikahsiz esi Çiçek’in kizi Sahize’nin eve gelmedigini söyledigini bunun üzerine jandarma karakoluna gidip kizinin kayboldugunu bildirdigini söyledi. Kizini tüm aramalara ragmen bulamadigini ayrica Cumhuriyet Savciligi’na da bilgi verdigini ifade eden Akibaz, “Ben engelli olan kizimi öldürmüs degilim. Öldürecek olsaydim kizimin o yasa kadar yasamasini dahi beklemezdim. Diger sanik Çiçek de elinden geldigince Sahize’ye bakan bir kisiydi. Onun da bir sey yaptigini zannetmiyorum. Çocuklarim benim üzerime bu olayla ilgili iftira atmislardir. Ben kayip kizimi elimden geldigince aradim, ancak kendisine ulasamadim” diyerek beraatini istedi.
Amca Ahmet Akibaz ise, oglunun 2005’de sehit oldugunu ifade ederek, “Ben evlat acisi yasamis birisiyim, bu nedenle yegenim olan Sahize Akibaz’i öldürecek veya bu eyleme katilacak durumum yoktur. Ayrica, Sahize kaybolduktan sonra kendisini hem Adana hem de Ceyhan ve çevresinde aradik. Kendisine ulasamadik. Itfiraya ugradik” dedi.
Sanik Kasim Akibaz’in tanik olan kizlari Nurcan ve Fatma Akibaz mahkemede taniklik yapmayacaklarini söyledi.
Sanik Ahmet Akibaz’in avukati, saniklar hakkinda ‘insan öldürme’ iddiasi ile dava açilmasina ragmen ortada öldürüldügü iddia edilen Sahize Akibaz’a iliskin ceset ya da herhangi bir bulgu bulunmadigini söyledi. Yapilan kazi çalismasinda elde edilen kemiklerin ise suç tarihinden çok öncesine ait kisilere ait oldugunu ve sanik Kasim Akibaz ile akrabalik bagi bulunmadiginin Adli Tip raporu ile belirtildigini ifade ederek müvekkilinin beraatini talep etti.
Mahkeme heyeti, saniklarin yurt disina çikis yasaklarinin devamina ve 2009 yili içinde 25-30 yaslari arasinda kimligi belirlenemeyen bir kadina ait ceset bulunup bulunmadiginin arastirilmasini, bulundugu taktirde bu kisiye ait eskal bilgileri ve varsa görüntülerinin, defnedilmis ise nereye defnedildigi konusunda bilgi verilmesi için Adana, Ceyhan Cumhuriyet Bassavciliklarina, emniyet müdürlüklerine, jandarma komutanliklarina ve Adana Adli Tip Kurumu’na yazi yazilmasina karar verdi. Sanik Çiçek Hasar ile taniklarin zorla getirilmesine de karar veren heyet, durusmayi eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli