Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çevre ve görüntü kirliliğine neden olan yerler kaldırıldı

Çevre ve görüntü kirliliğine neden olan yerler kaldırıldı

Çevre ve görüntü kirliliğine neden olan yerler kaldırıldı

Koronavirüs salgininin görüldügü andan itibaren Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulunun önerileri isiginda alinan tedbirler kapsaminda, 21.04.2020 tarih ve 2020/34 sayili Il Umumi Hifzissihha Kurulu karari geregince Adana’da çevre ve görüntü kirliligine neden olan 13 adet adaklik kurban satis yeri kaldirildi.


Tarim Il Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü ve belediye ekipleri, il içerisinde tespit edilen tüm noktalarda adaklik kurban satis yerlerini kaldirarak bu yerlerin tekrar kurulmamasi için gerekli uyarilari yapti.
Vali Mahmut Demirtas konu ile ilgili yaptigi degerlendirmede, mahalle aralarinda ve yol kenarlarinda bulunan bu satis yerlerinin Adana’nin güzel çehresine yakismadigini söyledi.

 Yaydigi kötü kokular ve hayvansal atiklarla çevreyi kirleten ve ayni zamanda görüntü kirliligine neden olan bu satis yerlerinin ilimiz Kiyiboyu Caddesi’nde, Karatas yolu üzerinde ve insanlarin yogun olarak yasadigi cadde ve sokaklar ile mahalle aralarinda kurulmasina asla izin verilmeyecegini belirten Vali Demirtas, “Adana’da yasayan her bir vatandasimiz saglikli ve temiz bir çevrede yasama hakkina sahiptir. Bizler bu anlayis çerçevesinde ilimizin degerine deger katmayi insani bir borç olarak kabul ediyoruz.” dedi.


Daha saglikli çevre ve daha yasanabilir bir Adana için çalismalara devam edeceklerini belirten Vali Demirtas, Adanalilarin da bu konuda gerekli hassasiyet göstermesinin önemine deginerek adaklik kurban satis yerlerinin kaldirilmasina destek veren kurumlara tesekkür etti. 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli