Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISINI YAPTI

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISINI YAPTI

Ceyhan Belediye Meclisi 2019 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını Belediye Başkan vekili Gürsel İlci başkanlığında gerçekleştirildi.

CEYHAN BELEDIYE MECLISI TEMMUZ AYI TOPLANTISINI YAPTI
 
Ceyhan Belediye Meclisi 2019 yili Temmuz ayi olagan toplantisini Belediye Baskan vekili Gürsel Ilci baskanliginda gerçeklestirildi.
 
Murat Gögebakan Kültür Merkezi belediye meclis salonundaki toplantida açilis ve yoklamanin ardindan Atatürk ve aziz sehitlerimiz için bir dakikalik saygi durusunda bulunuldu. 
 
Meclis üyelerinin gündeme aldigi ve sehitlerin isimlerinin park ve caddelerde yasatilmasi konusunda çalisma baslatan Ceyhan Belediyesi ekipleri, Sehit ve Gazi Aileleri Dernek Baskani Ayse Muhacir’in bilgisi dahilinde sehit aileleri ile görüstü. Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar ve Meclis Üyelerinin talepleri dogrultusunda ailelerin rizasini alan ekipler konuyu meclise sunarken, gündemin 5. maddesi geregince Ceyhanli Sehit isimlerinin, Ceyhan'da bulunan sokak ve parklara verilmesi talebi oy birligi ile kabul edildi.
 
Konuyla ilgili açiklama yapan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nuri Toprak 'Sayin baskanim, aziz sehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine bassagligi diliyorum. Aziz sehitlerimizin isimlerinin yasatilmasi bizi sereflendirir. Dolayisiyla hepimiz için gurur verici bir hadise, basta baskanimiz Kadir Aydar’a, emegi geçen tüm Meclis Üyesi arkadaslarima, Dernek Baskanimiz Ayse hanima ve basimizin taci kiymetli sehit ailelerine cani gönülden tesekkür ederim. Insallah kahramanlarimizin adini ailelerinin rizasi ile en güzel sekilde yasatacagiz.” dedi.
 
Gündemin 3. maddesi kardes belediyecilik talebinin ertelenmesi ve incelenmesi oy birligi ile kabul edildi. Gündemin 4. maddesi Çiftçi Mallari Koruma Meclisine ve Muharebe Heyetine 5'er asil 5'er yedek üye seçilmesi talebinin cuma günü görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi. 
Gündemin 6. maddesi Gaziosmanpasa Mahallesi 1240 ada 1 parsel kayitli mülkiyeti Toprak Mahsulleri Ofisine ait arsanin istimlakinin görüsülmesi talebi imar komisyonu baskanliginda müsterek komisyonlarda görüsülmesine oy birligi ile kabul edildi.
Gündemin 7. maddesi komisyonlara havale edilen Gaziosmanpasa Mahallesi (Namik Kemal) 1508 ada ve çevresinde plan degisikligi yapilmasi talebinin incelenmesi ve sonraki toplantida görüsülmesi oy birligi ile kabul edildi.
 
Öte yandan, gündem disi madde olarak meclise sunulan 28.05.2019 tarihinde yapilan Ceyhan Organize Sanayi Mütesebbis Heyeti toplantisinda Ceyhan Ticaret Odasina ait olan %30'luk hissenin %6'sinin Ceyhan Belediyesi'ne devredilmesi konusu görüsülmüs, toplantida yapilan görüsülmeye istinaden Ceyhan Ticaret Odasi %6'lik hissesini Ceyhan Belediyesi'ne  devredilmesi gerektigini Meclis karari alarak talep yazisinin iletilmesi hususunda meclis karari alinmasi talebi oy birligince kabul edildi.


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı