Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Ceyhan Belediyesi ikinci kreşi açıyor!

Ceyhan Belediyesi ikinci kreşi açıyor!

Ceyhan Belediyesi ikinci kreşi açıyor!

Ceyhan Belediyesi, çocuklarin nitelikli egitim alabilecegi ve kaliteli zaman geçirecegi Meral Aksener Kres ve Gündüz Bakimevi hizmete açildi. Bir önceki Belediye Baskani Kadir Aydar'in 'Ceyhan'in Çocuklari Emin Ellerde' sloganiyla baslattigi kresler, Ceyhan'in çocuklari için açiliyor.

 

Ceyhan Belediyesinin, sosyal belediyecilik anlaminda hizmetlerine bir yenisi daha ekleyerek, her mahallede bir kres projesi ile baslatilan ikinci kres hizmete açiliyor. Tüm Ceyhan'in dört gözle bekledigi, Meral Aksener Kres ve Gündüz bakimevi, çocuklar için sabah 08.00 ile aksam 17.00 saatleri arasi hizmet verecek. 80 ögrenci kapasiteli kresin yeni kayitlari devam ederken, Covid-19 salgini nedeniyle, Ceyhan Belediyesi Kres Müdürlügü, çocuklar için gereken tüm tedbirleri aldiklarini ve siniflari yari yariya düsürdüklerini belirtti.

 “Ailelerimizin Gönlü Rahat Olsun”

Ceyhan Belediyesi olarak kreslerin çocuklarin gelisiminde önemli rol oynadigini ifade eden Baskan Erdem, “Kresimiz 3-6 yas arasi çocuklarimizi kapsiyor. Uzman egitmenlerimiz esliginde düzenli oyun, uyku ve yemek saatlerimizle çocuklarimizin fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak gelisimlerine destek olacagiz. Kresimiz 4 siniftan olusup çocuklarimiz için genis ve ferah bir ortam saglamaya özen gösterdik. Pandemi sürecinde sinif kapasitesileri 20 iken 10'a düsürdük, her sinif grublar halinde yemek, oyun, uyku olmak ile birlikte siniflar arasinda birlesme olmayacak. Çocuklarin periyodik saatler de ates ölçümleri yapilacak. Beslenme listeleri gida mühendisleri tarafindan protein ve kalorilerine göre aylik olarak hazirlanacak. Ailelere haftalik olarak beslenme listeleri verilecek. Ekiplerimiz tarafindan ayni zaman da günlük olarak kres dezenfektesi saglanacak. Tüm Ceyhanli ebeveynlerini kresimize davet ediyoruz. Çocuklarimizin egitim hayatlarina isik tutmayi, ailelerin ise is hayatindan geri kalmamalarini saglamayi hedefliyoruz' ifadelerini kullandi.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli