Bugün, 18 Haziran 2024 Salı

Ceyhan Belediyesi Meclis Toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı

Ceyhan Belediyesi Meclis Toplantısında İsrail

-Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında İsrail’i kınadı -Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

-

Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısının 4’ncü oturumu, Belediye Başkanı Kadir Aydar başkanlığında gerçekleştirildi. İki mahallede isim değişikliği ve İmamoğlu ilçesi ile kardeş kent olunması maddesi görüşülerek karara bağlanırken, belediye meclisinde, İsrail devletinin Filistin’de uyguladığı terörist yaklaşım oy birliğiyle kınandı.

Ceyhan Belediyesi 2024 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısının 4. Oturumu, Belediye Başkanı Kadir Aydar başkanlığında, Murat Göğebakan Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İSRAİL DEVLETİ’NİN TERÖRİST YAKLAŞIMI KINANDI

Ceyhan Belediye Meclisi’nde CHP, MHP ve AK Parti’li meclis üyeleri tarafından İsrail’i kınama kararı oy birliğiyle kabul edildi. Ceyhan Belediye Meclisi adına kınama açıklamasını CHP’li Belediye Meclis Üyesi Binnaz Alkan okudu.

Yapılan açıklamada;

‘‘947 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal eden İsrail, 77 yıldır devam eden işgal ve zulüm politikasına 07 Ekim 2023 tarihinden itibaren soykırım ve katliam politikasına çevirmiş ve bu süreçte son 242 günde 15.000 çocuk olmak üzere yaklaşık 37.000 masum sivil Filistin vatandaşını katletmiştir. İsrail, Filistin topraklarında yaşayan sivillere insanlık dışı müdahalesi hala devam etmekte, her gün onlarca masum insan katledilmektedir. Mevcut durumu tanımlamak için artık katliam ve soykırım kelimeleri bile hafif kalmaktadır. İsrail’ in 1947 yılından bu yana özellikle 07 Ekim 2023 tarihinden itibaren devam eden başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Birleşmiş Milletler Kararları olmak üzere tüm uluslararası mevzuata aykırı eylemlerini kınıyor, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet diliyoruz. Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bütün mazlum milletler, zalimleri mahv ve perişan edecektir. O zaman dünya yeryüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak ve insanlık kendisine yakışan bir toplumsal hale mahzar olacaktır.’’ İfadeleri kullanıldı.

KÜÇÜKKIRIM VE BELEDİYE EVLERİ MAHALLELERİNİN İSİMLERİ DEĞİŞTİ

İmamoğlu Belediyesi ile Kardeş Kent ilişkileri kurulması ve kardeş kent olunması protokolü imzalanmasına karar verilen Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis toplantısında;  Küçük Kırım ve Belediye Evleri Mahallelerinin isim değişikliği talebi komisyonda görüşülmesinin ardından mecliste CHP ve MHP meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Küçük Kırım Mahallesi’nin ismi Bahçelievler Mahallesi, Belediye Evleri Mahalleri isminin Güzel Evler Mahallesi olarak değişti.

SEFA ÖZER’İN İSMİ CEYDAN’DA YAŞATILACAK

Ceyhan Belediyesi encümen üyeliğine CHP’li Meclis Üyesi İrfan İnce’nin, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonuna ise CHP’li Meclis Üyesi İsmet Aslıpek’in seçildiği toplantıda geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden TÜRKAV Adana İl Başkanı Sefa Özer’in isminin Namık Kemal Mahallesi’nde bir parka verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İMAR PLANI İÇİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE YETKİ VERİLDİ

Toplantıda Güneş Enerji Santrali 1/1000 İmar Planı ile ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki talebi, İmar plan onama harcı Ceyhan Belediyesi tarafından tahsil edilmesi koşuluyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı için Adana Büyükşehir Belediye Meclisine yetki verildi.



  • Salı 37.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 42.5 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Perşembe 42.1 ° / 24.4 ° Güneşli