Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CEYHAN DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER TÖRENLE ANILDI

CEYHAN DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER TÖRENLE ANILDI

CEYHAN DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER TÖRENLE ANILDI

CEYHAN DEPREMINDE HAYATINI KAYBEDENLER TÖRENLE ANILDI

 

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; Ceyhan depreminin 22. yil dönünde depremde hayatini kaybedenleri anmak için Insaat Mühendisleri Odasi (IMO) Adana Subesi’nin düzenledigi törene katildi.  Ceyhan’daki Deprem Aniti önünde ve deprem önlemlerine dikkat çekmek için anma töreni düzenledi.

 

  Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi Baskan Vekili Cemal Gürsel Ilci ve Insaat Mühendisleri Odasi (IMO) Adana Subesi yöneticilerinin katildigi anma töreninde 27 Haziran 1998 yilindaki depremin yaralarina dikkat çekildi. Baskan Erdem; 145 vatandasin hayatini kaybettigi, bin 517 kisinin de yaralandigi Adana- Ceyhan depreminde 48 bini az hasarli, 19 bini orta ve 9 bini agir hasarli olmak üzere yikilanlar da dâhil, 76 bin konut ve isyerinin olumsuz etkilendigini vurguladi.

 

“Ceyhan Depremlerle Anilmayacak”

 

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; Ceyhan’in bundan böyle deprem ve afetlerle anilan bir ilçe olmayacagini belirtti. Baskan Erdem;  Adana Büyüksehir Belediyesi ve Insaat Mühendisleri Odasi ile imar plani çalismalarinda birlikte hareket ederek Ceyhan’da güvenli yapi üretimi saglama yolunda çalismalar yürüteceklerini söyledi. 1998 Depreminde hayatini kaybedenleri saygiyla anan Baskan Erdem;  tekrar yasanabilecek bir depremde can kayiplarinin olmamasi için önlem almanin herkesin ve her kurumun asli görevi oldugunu ifade etti.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı