Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyüksehir Belediyesi ekiplerin isbirligi ile yapilan ASKI içme suyu alt yapi çalismalarinin büyük bölümü tamamlandi. Inönü Bulvari üzerindeki Hal Kavsagi, DSI Kavsagi, Sanayi Kavsagi ve Jandarma Kavsagi’nda çalismalarin tamamlanmasinin ardindan 19 Aralik Persembe günü asfalt çalismasina baslanacak.

 

Ceyhan’da 68 km’lik ve 195 km’lik iki proje halinde yürütülen içme suyu projesi ile insan sagligini tehdit eden asbest borular degistiriliyor. Ceyhan’in ana arterlerinden biri olan Inönü Bulvari üzerindeki Sahin Özbilen, Fatih Sultan Mehmet, Aydemiroglu mahallelerine giden dört kavsaga yapilan vana odalari ile Ceyhan’a tazyikli ve saglikli içme suyu verilecek.

 

Ceyhan Temiz Içme Suyuna ve Asfalt Yollara Ayni Anda Kavusuyor

Inönü Bulvari üzerinde yapilan kapsamli çalisma hakkinda bilgi veren Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar; “ Ceyhan, Adana Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Zeydan Karalar’in baslattigi bir çalisma ile yillardir özlemini çektigi temiz içme suyuna kavusmus olacak. Bu proje kapsaminda ekiplerimiz ASKI ekipleri ile birlikte yillardir kanser üreten asbest borulari degistirerek yerine çesitli çaplarda dukti ve polietilen borular dösemektedir. 68 ve 195 km’lik iki bölümden olusan temiz içme suyu projesinin 85 km’sini tamamladik.

 

Asfalt çalismalarina elektrik, Mobese, dogalgaz ve telefon hatlarinin dösenmesini bekledigimiz için baslayamamistik. Yaptigimiz yol çalismalari her çalismada yeniden delik desik olmasin diye bütün hatlarin tamamlanmasi bekledik. Asfalt döküp geçmek çok kolaydir. Biz yollarimizin alt yapisinin saglam olmasi için çalisiyoruz. Persembe günü asfalt çalismasini baslatiyoruz. Yirmi yildir Çamliyol’un parke tasi çilesini çeken ve sagliksiz borulardan su içen Ceyhan halki bu çalisma ile her iki sorunundan da kurtulmus olacak. Içme suyu projesinin kalan bölümleri bir yil içinde tamamlanacak. ” ifadelerini kullandi.