Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ceyhan'daki Orman Yangını Meclis Gündeminde!

Ceyhan

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan’ın Kızıldere Mahallesi’nde yaşanan orman yangınınıTBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Orman yangını “hepimizin canını yaktı” diyen Bulut

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan’in Kizildere Mahallesi’nde yasanan orman yangininiTBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Orman yangini “hepimizin canini yakti” diyen Bulut, yanginin Adana Büyüksehir Belediyesi ve Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli ekiplerin üstün gayretleri, karadan ve havadan helikopter ile yapilan müdahaleler sonucu 10 saatte söndürülebildigini bildirdi.

20 YILLIK EMEK YANDI

Yanginin ardindan geriye 1000 dönümlük alanda çam, harnup ve zeytin agaçlarinin külü kaldigini kaydeden Bulut, sözlerini söyle sürdürdü: 
Yanan sadece Ceyhan’in akcigerleri degildi; Kizildereli hemserilerimizin 20 yillik emegiydi.Hemserilerimin 20 yil önce kendi elleriyle, emekleriyle diktikleri agaçlar yanginda bir bir yok oldu.

YENIDEN AGAÇLANDIRIN ÇAGRISI

 

Ceyhan’lilarinormanlik alanin tekrar eski haline gelmesi için Devletten yardim eli bekledigini kaydeden Bulut, yetkilileri 1000 dönümlük alanin yeniden agaçlandirilmasi için göreve çagirdi. CHP’li Bulut, Ceyhan’a geçmis olsun dileklerini iletti.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı