Cezaevindeki arkadaşlarına para göndermek için adam kaçıran iki kişi tutuklandı

Cezaevindeki arkadaşlarına para göndermek için adam kaçıran iki kişi tutuklandı

Cezaevindeki arkadaşlarına para göndermek için adam kaçıran iki kişi tutuklandı

Edinilen bilgiye göre olay, 3 Aralik'ta saat 00.30 siralarinda merkez Yüregir ilçesine bagli Dogankent Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir çiftlik evinde meydana geldi. Iddiaya göre, Yakup A., Ahmet A.'yi telefonla arayarak görüsmek istedigini söyledi. Daha sonra otomobille Ahmet A.'nin evine giden Yakup A. ile arkadaslari Umut A., Muhammet K. ve Ferhat A., Ahemt A.'yi alarak mahalledeki bir çiftlik evine gitti.

Burada bir süre sohbet eden gruptan Yakup A., Ahmet A.'ya, 'Sende yüklü miktarda para varmis. Cezaevindeki arkadaslarimiza göndermek için bize 15 bin TL ver' dedi. Ahmet A., parasinin olmadigini söyleyince süpheliler silah gösterip, parayi vermezse kendisini öldüreceklerini söyledi. Bunun üzerine Ahmet A., yaninda para olmadigini, eve gidip altin verebilecegini söyledi.Sabah oldugunda Ahmet A., Muhammet K. ve Umut A. ile birlikte otomobile binip, evine gitti. Eve girdiginde durumu babasi Zeynel A.'ya anlatti. Zeynel A.'nin ihbari üzerine eve gelen polisleri gören Muhammet K. ile Umut A., otomobille kaçmak istedi. Kisa süreli kovalamanin ardindan süpheliler yakalandi. Emniyete götürülen süphelilerin, ifadelerinde yalniz olmadiklarini söylemesi üzerine çiftlik evine de baskin yapan ekipler, Ferhat A. ile Yakup K.'yi da yakalayip, gözaltina aldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Yakup A., Ferhat A. Muhammet K. ile Umut A., çikarildiklari mahkemece tutuklandi.2 süpheli yakalandiAdana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri, olaya karistigi belirlenen Ali D. ile Nurettin A.'nin yakalanmasi için çalismasini sürdürdü. Süphelilerin adresini tespit eden polis, Ali D. ile Nurettin A.'yi saklandiklari yerde yakaladi. Emniyete götürülen süphelilerden Ali D.'nin, çesitli suçlardan 11 yil kesinlesmis hapis cezasi oldugu, merkez Yüregir ilçesine bagli Akdam Mahallesindeki bir çiftlikteki bekçileri silahla etkisiz hale getirip, ellerini bagladiktan sonra 2 traktör, 1 ton zirai ilaç çalinmasi olayina karistigi ögrenildi.Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ali D. ile Nurettin A., tutuklandi.