GERI DÖNÜSÜ OLMAYAN ZARAR VERIYOR

Anizin her yil bilinçsiz bir sekilde yakilmasinin, hem topraga hem de çevreye geri dönüsü olmayan ciddi zararlar verdigini söyleyen Bulut, “Hanelere ve is yerlerine kurum birakan, ekolojik dengeyi bozan, can ve mal güvenligini tehdit eden aniz yanginlari, Adanalilari da magdur etmektedir” dedi.

TOPRAGIN VERIMI DE DÜSÜYOR

Toprak üzerindeki anizlarin yakilmasiylatopragin veriminindüstügünü de belirten Bulut, aniz yanginlari nedeniyle sehri yogun bir sis ve duman bulutunun kapladigini, yanginlarin çevre kirliliginin yani sira insan sagligini da olumsuz etkiledigini kaydetti.Aniz yakilmasinin orman yanginlarina da neden oldugunu bildiren Bulut, aniz nedeniyle geçen yil 600 hektar ormanlik alanin kül oldugunu vurguladi.

ADANALILAR BUNU HER YIL YASIYOR

CHP’li Bulut, “Adana’da bu aylarda nefes almak bile çok güç. Bunu Adanalilar her yil yasiyor. Aniz, her yil Çukurova’nin gündeminde ve maalesef sorun kökünden çözülemiyor. Aniz yanginlarinin önüne geçmek ve hemserilerimizin magduriyetini önlemek için çiftçilerimize bilinçlendirici çalismalar yapilmali, denetimler siklastirilmalidir. Ancak sadece denetimler basli basina sorunu çözmez. Alet ve ekipmanlari çiftçilerin alabilmesi için uygun sartlarin olusturulmasi gerekmektedir. Aniz sorununu Çukurova’da kökünden çözmek için ilgili kurumlari göreve davet ediyorum” dedi.