CHP'li Milletvekilleri KOBİ'lerle buluştu

CHP

CHP'li Milletvekilleri KOBİ'lerle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Dr. Müzeyyen Sevkin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun görevlendirmesiyle Adana’da kurulu Küçük ve Orta Boy Isletmeleri (KOBI) gezdi.

KOSGEB ILE BASLADILAR

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu'nun talimatiyla KOBI’lerin pandemi sürecinden nasil etkilendigini yerinde gören Milletvekilleri Barut ve Dr. Sevkin’in ilk duragi, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) oldu. KOSGEB Adana Il Müdürü Mehmet Eren'den Adana’daki KOBI’lerle ilgili bilgi alan Barut ve Dr. Sevkin, Türkiye’deki toplam cirodaki payi yüzde 63 olan KOBI’lerin ekonomiye olan büyük katkisina ragmen pandemi sürecinde hükümet tarafindan yeterince desteklenmedigine dikkat çekti.

 

'KOBI'LER OLUMSUZ ETKILENDI'

KOSGEB Il Müdürlügü’nde KOBI’lere sunulan avantajlari dinleyen milletvekilleri, 1963 yilindan bu yana motor yenileme ve yedek parça imalatlarini basariyla gerçeklestiren Adana Yeni Sanayi Sitesi’ndeki Bacaksizlar Makine Yönetim Kurulu Baskani Ismail Bacaksizlar ile de bir araya geldi. Mikro ve küçük isletme halindeki KOBI’lerin Türkiye’de üretimin, istihdamin, ihracatin bel kemigini olusturduguna dikkat çeken Barut ve Dr. Sevkin, ülkemizdeki isletmelerin yüzde 99’unun KOBI statüsünde bulundugunu ancak koronavirüs sürecinin Türkiye’deki tüm KOBI’leri olumsuz etkiledigini söyledi.

 YOGUN GÖRÜSME TRAFIGI

Adana Sanayici ve Isadamlari (ADSIAD) ile Çukurova Sanayi ve Is Dünyasi Federasyonu (ÇUKUROVA SIFED) Baskani ve Türk Girisim ve Is Dünyasi Konfederasyonu (TÜRKONFED) Baskan Yardimcisi Süleyman Sönmez ile görüsen CHP Adana Milletvekilleri Barut ve Sevkin, daha sonra Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi'ne (AOSB) geçti. Burada, dünyaya salgami sevdiren Kilikya Salgam Yönetim Kurulu Baskani Selahiddin Nas ile görüsen CHP'li milletvekilleri, demir-çelik sektöründe 40 yili askin tecrübesi bulunan Germühendislik Makine Sanayii Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gerdan ile bulustu. Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütçü ile de görüsen Barut ve Sevkin, daha sonra ise SEPAS Plastik A.S.'de is insani Sacit Acimis ile görüs alisverisinde bulundu.

 

RAPOR SUNACAKLAR

AOSB'deki görüsmelerinin ardindan kent merkezine dönen CHP Adana Milletvekilleri Barut ve Sevkin, Adana Genç Is Insanlari Dernegi (ADANAGIAD) Yönetim Kurulu Baskani Halid Milli ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti. Pandemi döneminde KOBI'lerin ve is dünyasinin içinde bulundugu durumu yerinde gözlemleyen Barut ve Sevkin, KOBI’lerin üretim, istihdam ve ihracata daha çok katki sunabilmesi için yapilacak çalismalari, KOBI’lerin taleplerini ve CHP’nin çözüm önerilerini paylasti. CHP'li Milletvekilleri, KOBI’lerle yaptiklari görüsmeleri ayrintili bir rapor halinde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na sunacak