Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Çiftçilere neden hibe desteği verilmiyor?

Çiftçilere neden hibe desteği verilmiyor?

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Adana Milletvekili Ismail Koncuk, yaptigi açiklamada; Içisleri Bakanligi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan “Antalya, Mugla, Mersin, Adana ve Osmaniye’de” orman yanginlarindan etkilenen alanlari, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan ettigini bununla yeterli olmayacagini Hazine ve Maliye Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanliginin bölgede magdur olan vatandaslarimiz için destek paketleri hazirlamasi gerektigini dile getirdi.

Somali’ye yüklü miktarda para hibe edilirken, afet bölgesinde bulunan çiftçilere neden hibe destegi verilmiyor? Günlerdir, 4 milyon dolarlik tamir maliyeti karsilanmadigi için yanan ormanlara müdahale edemeyen Türk Hava Kurumu’nun yangin söndürme uçaklarini konusurken, Somali’ye 30 milyon dolarlik hibe karari alinmasi infial yaratmistir. “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesinde” bulunan öncelikle evini esyasini kaybetmis vatandaslarimiz basta olmak üzere esnaf ve çiftçilere ne gibi hibe destegi verileceginin ivedilikle açiklanmasi gerektigini belirtti.

Koncuk, Afet Bölgesi ilan edilen bölgelerdeki çiftçilerimizin Ziraat Bankasina veya Tarim Kredi Kooperatiflerine olan borçlarinin ertelenmesi veya Ziraat Bankasina veya Tarim Kredi Kooperatiflerine olan borçlarini yapilandiran çiftçilerimizin bu yila ait borçlarinin silinmesi yönünde bir çalisma yapilmasinin elzem olduguna dikkat çekti.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu