Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Cinayet ve yaralamaya ceza yağdı...

Cinayet ve yaralamaya ceza yağdı...

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde çıkan bıçaklı ve sopalı kavgada bir kişiyi öldüren, bir kişiyi yaralayan tutuklu sanığa 24 yıl hapis cezası verildi. Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Orhan S. ile müştekiler

Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde çikan biçakli ve sopali kavgada bir kisiyi öldüren, bir kisiyi yaralayan tutuklu saniga 24 yil hapis cezasi verildi. Adana 13. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Orhan S. ile müstekiler ve taraflarin avukatlari katildi.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, geçen yil 11 Nisan'da merkez Seyhan ilçesi Ziyapasa Mahallesi'ndeki adreste aralarinda bulunan husumet nedeniyle çikan biçakli ve sopali kavgada ev sahibi Orhan S'nin, Cihat Ö. ve kardesi Cahit Ö'yü biçakla yaraladigini belirtti.

 
 

 

Savci, mütalaasinda Orhan S'nin de sopayla yaralandigini, Cihat Ö'nün kaldirildigi hastanede hayatini kaybettigini belirterek, sanigin 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye tesebbüs'ten cezalandirilmasini istedi. Sanik Orhan S, savunmasinda önceki beyanlarini tekrarladigini belirterek, 'Haksiz tahrik hükümlerinin uygulanmasini istiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.' ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanik Orhan S'yi, maktul Cihat Ö'ye yönelik eylemi nedeniyle 'haksiz tahrik altinda kasten öldürme' suçundan 16 yil, kardesi Cahit Ö'ye yönelik eylemi yüzünden de 'kasten öldürmeye tesebbüs' suçundan 8 yil olmak üzere 24 yil hapis cezasina çarptirarak tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Olay

Geçen yil 11 Nisan'da Ziyapasa Mahallesi'ndeki adreste çikan biçakli ve sopali kavgada ev sahibi Orhan S. sopayla, Cihat Ö. ve kardesi Cahit Ö. biçakla yaralanmisti. Cihat Ö, tedavi gördügü hastanede yasamini yitirmis, zanli Orhan S. nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.

Komsusunu tencereyle yaraladigi öne sürülen kadina 3 ay 22 gün hapis

Bu arada Adana'nin merkez Çukurova ilçesinde tartistigi komsusunu tencereyle yüzünden yaraladigi öne sürülen kadina 'basit yaralama' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasi verildi.Adana 18. Asliye Ceza Mahkemesince, sanik ve müstekinin katilmadigi durusmada dosya üzerinden inceleme yapildi.Durusmada esas hakkindaki mütalaa tekrar edilerek, aralarinda husumet bulunan müsteki Filiz B. ile Fatma S'nin sokakta karsilastiklari ve tartismaya basladiklari, Fatma S'nin elindeki sefer tasi veya tencere benzeri esya ile Filiz B'yi kafasina vurmak suretiyle yaraladigi bildirildi.Filiz B'nin, adli rapora göre basit müdahale ile giderilebilir sekilde yaralandigi, süpheliden sikayetçi oldugu ve olayda kullanilan esyanin silahtan sayilmasi gerektigi aktarilan mütalaada, tutuksuz sanik Fatma S'nin 'silahla basit kasten yaralama' suçundan 1,5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.Mahkeme, sanik Fatma S'yi 'basit yaralama' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasina çarptirarak, hükmün açiklanmasinin geriye birakilmasina karar verdi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı