Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

‘Cinayetten yargılanmalı’

‘Cinayetten yargılanmalı’

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 6 yıl önce evinde iple asılı halde ölü bulunan 1 yıllık evli Medine Kara'nın (37) Adana'da yaşayan ablası Nuray Değirmenci, kardeşinin eşi tarafından öldürüldüğünü ve intihar süsü verildiğini iddia etti.

 

Kardeşinin acısını unutamadığını anlatan Değirmenci, "Eşi kardeşimi öldürüp intihar süsü verdi. Kardeşim işkence gördüğünü günlüğüne yazmış. Kardeşimi öldüren o kişi basit yaralamadan 3 yılla yargılanıyor. Onun cinayetten yargılanması gerekir".

 

Medine Kara henüz bir yıllık evli iken 8 Eylül 2017'de evinde asılı olarak bulundu. Savcının olay yerinde yaptığı klasik otopsi raporunda, Kara'nın vücudunda 'doku bozukluğu' tespit edilirken, her iki bacak kaval kemiği seviyesinde 'morarmış alan', sırt boyun alt kısmında kızarıklıklar olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca sağ diz ön kısmında ve her iki diz kapağı dış kısmında yine morarmalar olduğu raporda yer aldı.

 

1 ay sonra Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan gelen otopsi raporunda Kara'nın intihar ettiği, asılmaya bağlı öldüğü belirtildi. Rapor üzerine Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı. Medine'nin intihar edebilecek biri olmadığını belirten acılı aile, eşi Ahmet Kara tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü ve takipsizlik kararına itiraz etti. Mahkeme olay yerinde yapılan otopsi ile Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda çelişki olduğunu belirledi ve Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararını kaldırdı. Bu sırada Medine'nin yaşadığı işkencelerini yazdığı günlüğünün SABAH'ta yer alması üzerine Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Kara hakkında "eşe karşı basit yaralama" suçundan iddianame hazırladı. Tanık olan koca mahkemeye sanık olarak çıktı. 3 yıla kadar hapsi istenen ve tutuksuz yargılanan Ahmet Kara, Nisan ayındaki son duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme ileri tarihe ertelendi.

 

O KİŞİYE GEREKEN CEZA VERİLSİN

Kız kardeşinin cinayete kurban gittiğini iddia eden Adana'da yaşayan Nuray Değirmenci, Medine'nin hayat dolu bir kız olduğunu söyledi. Acılı abla, "Kesinlikle intihar süsü verilerek asılmıştır. Kardeşim ayrılmak istediğinde, silahı ağzına dayayıp ölümle tehdit etmiş. Kardeşim bunu günlüğünde yazmış. Kardeşimin mezarının açılmasını istiyorum. Bir insan eşinin cenazesine katılmaz mı? 6 yıldır acılar içinde yaşıyorum. Basit yaralamadan değil cinayetten yargılanmalı. Adalete güveniyorum ve kardeşimi öldüren o kişiye gereken cezayı verecektir" diye konuştu.


 



Anahtar Kelimeler: ‘Cinayetten yargılanmalı’
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı