Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

“Çocuklar, geleceğimiz, umudumuz, güvenimiz ve güvenliğimizdir”

“Çocuklar, geleceğimiz, umudumuz, güvenimiz ve güvenliğimizdir”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümünü yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

Baskan Uludag mesajinda “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açildigi tarih olan 23 Nisan 1920, Milletimizin Ulusal Egemenlik Bayrami olarak kabul edilirken çocuklara ne kadar düskün oldugu bilinen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü çocuklara armagan etmistir. O tarihten bu yana da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olan 23 Nisani coskuyla, heyecanla kutlamaktayiz. Bugün de bu bayrami kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Ülkemizin, milletimizin gelecegi bu çocuklarimizla sekillenecektir.” dedi.

Baskan Uludag,  23 Nisan’in,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasi ile millet egemenliginin resmen hayata geçirilmis olmasi adina önemli bir gün olduguna vurgu yaptigi açiklamasinda su ifadelere yer verdi “Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdigi azim ve kararlilik, bugün daha çagdas bir Türkiye için ortaya koydugumuz çabanin da ilham kaynagidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayisla iki farkli ve önemli unsuru bir arada tasiyan milli bayramimizdir.  Ulusal egemenlik, ulusun namusu, onuru ve serefidir. Çocuklarimizin, Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gidecegine, ülkemizin huzuru, refahi ve gelismesi için zorluklar karsisinda yilmadan mücadele edecegine inancimiz tamdir.  23 Nisan, Türk Milleti`nin kendi gelecegini belirledigi, egemenligin millet iradesine birakildigi ve milletin bagimsizligini tüm dünyaya haykirdigi, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarindan birisidir. Bu duygu ve düsüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten duygularimla kutluyorum” diye konustu.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı