Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Çukurova Belediyesi’nde sözleşme sevinci...

Çukurova Belediyesi’nde sözleşme sevinci...

Çukurova Belediyesi işçileri, Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesini halaylarla kutladılar. Başkan Soner Çetin, her zaman emekten ve emekçiden yana olduğunu belirtirken, DİSK Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, Adana’da e

IMZALAR ATILDI HALAYLAR ÇEKILDI

Çukurova Belediyesi ile DISK Genel-Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Belediye binasinda yapilan törende sözlesmenin imzalanmasi isçiler tarafindan halaylarla kutladi. Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, isçisiyle memuruyla müdürüyle baskan yardimcisiyla tüm çalisanlariyla Çukurova Belediyesi’nin büyük bir aile oldugunu belirterek, “Inaniyorum ki siz bundan sonra da özveriyle çalismaya devam edeceksiniz. Agaç daliyla gürler. Bir kisinin tek basina bir sey yapabilmesi mümkün degil. Belediyecilik ekip isidir. Tüm çalisanlarimizla el ele vererek, gönül birlikteligi yaparak basariya ulasabiliriz” dedi.

HER ZAMAN EMEKÇININ YANINDAYIZ

“Dünyaya baktigimiz pencereyi hepiniz biliyorsunuz” ifadesini kullanan Baskan Soner Çetin, “Her zaman emekçinin yaninda olduk. Simdi kader bizi öyle bir noktaya getirdi ki bir yandan da isveren konumundayiz. Ama nasil bir isveren? DISK’in Genel Baskaninin ‘Soner Çetin benim yoldasimdir’ dedigi bir isveren. 8 yil önce görev geldigimizde yeni bir belediye olmanin zorluklarini yasadik. Önemli bir borçla teslim aldigimiz belediyemizde tasarruf tedbirleriyle ise basladik ve bu konuda taviz vermedik. Tüm amacimiz mali disiplini saglamak ve isçimize en iyi kosullari saglamakti. Bugün belediyemizin devede kulak sayilacak bir borcumuz var. 75 milyon borcumuz var. Bu da borç sayilmaz. Insallah yakin zamanda borcu sifirlayacagiz” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin, hiçbir zaman sikayet etmediklerini, bahane üretmediklerini ve mali disiplini saglayarak projeleri hayata geçirdiklerini anlattigi konusmasina söyle devam etti:

 

BIZ MEMLEKET SEVDALISIYIZ

“7 toplu açilistöreni yaptik. Bu sonbaharda 8’inci açilis törenini, 2023’te 9’uncu, 2024’te seçim öncesi 10’uncu toplu açilis törenini yapacagiz. Halka vaat ettigimiz ne varsa bunlari hayata geçirmenin mutlulugunu yasayacagiz. Biz bu memlekete sevdaliyiz. Bu askla çalisiyoruz, çalismaya devam ediyoruz. Dünyanin en iyi belediye baskani olsaniz isçiniz elinden geleni yapmiyorsa bu gelir belediye baskanini bulur. Allah’a sükürler olsun günübirlik bazi sorunlari haricinde sizlerin alin teriyle Çukurova’da hiçbir sikinti birakmadik. El ele verecegiz daha güzel yarinlara birlikte kosacagiz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hayat pahaliligina karsi isçimizi koruyacagiz.”

Baskan Soner Çetin, toplu sözlesme görüsmelerindeki olumlu tavri dolayisiyla sendika yönetimine tesekkür etti.

SONER ÇETIN’E TESEKKÜR

DISK Bölge Temsilcisi ve Genel-Is Sendikasi Adana Sube Baskani Yasar Gündogdu da konusmasinda, “Çukurova Belediyesi’nde Sayin Baskanimizla geçmisten bu yana Adana’daki en iyi sözlesmeyi imzalayan sendikayiz. Ülkenin içinde bulundugu çok kötü kosullara ragmen, enflasyonun her geçen gün arttigi bu dönemde emekten yana belediyelerle toplu sözlesme imzalamaya devam ediyoruz. 2 yillik bir toplu sözlesme. Ikinci yillarda çalisanlarimizi enflasyona karsi koruma altina aldik. Yilsonu çikacak enflasyon orani çalisanlara otomatik olarak yansiyacaktir. Baskan Soner Çetin’e tesekkür ediyorum. Çünkü her zaman emekten ve emekçiden yana olmustur” dedi.

Konusmalarin ardindan Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin ve DISK Bölge Temsilcisi Yasar Gündogdu bin 270 isçiyi kapsayan 2 yillik sözlesmeyi imza altina aldilar. Imzalarin atilmasinin ardindan Baskan Soner Çetin, isçilerle birlikte halay çekti.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı