Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çukurova Belediyesi’nden sınav desteği...

Çukurova Belediyesi’nden sınav desteği...

Çukurova Belediyesi’nden her yaştan tüm sınavlara hazırlanan adaylara büyük destek…

Çukurova Belediyesi’nden her yastan tüm sinavlara hazirlanan adaylara büyük destek…

Belediyenin Atatürk Kadin Yasam Köyü´nde bulunan kütüphane ve Gençlik Merkezi, belediye baskani Soner Çetin’in talimatiyla sinava hazirlananlar için adeta egitim kampina çevrildi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uygun olarak konuslanan adaylar, evlerinde ve dershanelerinde bulamadiklari rahat çalisma ve konforlu ortami burada belediye imkanlariyla ulasabiliyor. Sessiz bir ortamda sinava hazirlanan gençler, ders çalismaya ara verdikleri bölümlerde Gençlik Merkezi kafeteryasindaki çay, kahve ikramindan yararlanabiliyor. Ayrica belediye psikologu tarafindan periyodik zamanlarda sinava hazirlanma ve motivasyon konusunda, sinavlarla bas etme teknikleri hakkinda bilgiler veriliyor, onlara destek brifingleriyle rahatlamalari saglaniyor. Basta üniversite ve lise olmak üzere, TUS, LGS, Hakim ve Savcilik, hatta Kaymakamlik sinavlari dahi olmak üzere, pek çok alanda hayatlarinin en önemli sinavlarini verecek olan adaylar, Çukurova Belediyesi’nin sundugu bu egitim ve destek hizmetinden oldukça memnun. 

Çukurova Belediyesi Sosyal Belediyecilik örnekleri sunmaya devam ediyor. Gelecek yasamlari için ter döken, belki de hayatlarinin en önemli sinavlarindan birisine hazirlanan her yastan gençlerin önündeki engelleri, belediye imkanlariyla kaldirmaya devam ediyor. Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlügü’ne bagli Atatürk Kadin Yasam Köyü´nde bulunan kütüphane ve Gençlik Merkezi, bu günlerde ögrenci ve sinava girecek adaylarin ugrak yeri. Çünkü burada olusturulan alanlarda, sessiz ve klimali ortamda, gözetmenlerin kontrolünde ummali bir ders çalisma imkani buluyorlar. Kimisi Lise sinavlarina hazirlanirken, kimisi Üniversite hayaliyle kalem ve kitap tutuyor, kimisi ise is hayatinda kendisine yer bulabilmek için bu tesislerin yolunu tutuyor. Aralarinda kaymakamlik sinavina hazirlanan da var, hakim ve savcilik sinavlarina hazirlanan adaylar da var.

Olusturulan güvenli alanlarda, evde ve kurs salonlarinda bulamadiklari konforu ve sessizligi bu salonlarda elde ediyorlar. Sinavlara hazirlanan her yastan ve hedefleri farkli tüm adaylar, Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin’e, salonlari kendilerine açtigi ve bu imkani olusturdugu için tesekkür ederek, evlerinden daha rahat bir ortamda ders çalisma imkanini yakalayabildiklerini, sosyal mesafe ve hijyen kurallarina son derece uyuldugu için gönül rahatligiyla geldiklerini belirtiyor. Ayrica herkesin ders çalistigi için yüksek konsantrasyon yakalayabildiklerini söyleyen adaylar, Baskan Soner Çetin’in bu destegiyle belki de basariya uzanacaklarini dile getirerek memnuniyetleri belirtiyorlar. Her sabah mesai saatiyle kapilarini açan Gençlik Merkezi ve Kütüphane, aksam 8’e kadar adaylara hizmet veriyor. Pandemi kisitlamasinin kalkmasiyla hafta sonlari da hizmet verecek olan bu salonlara her gün yüzlerce genç, sinavlarda basariyla ter dökmek için geliyor.

BELEDIYEDE PSIKOLOGU ADAYLARIN YANINDA

Sicak ve yüksek motivasyonlu salonlarda, gelecekleri için bir yandan sinava hazirlanan adaylar, diger yandan da bu zorlu sartlarla bas etmenin ve ders çalisma tekniklerinin yollarini ögreniyor. Çukurova Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’ne bagli bir psikolog, periyodik zamanlarda adaylara grup ve bireysel olarak brifing veriyor. Ders çalisma tekniklerinden, sinav kaygisina kadar, motivasyondan, sinavlarda zaman yönetimi ve psikolojik desteklere kadar pek çok alanda belediye psikologu, ögrenci ve sinav adaylarina destek oluyor. Kimi adaylar bireysel olarak da psikologdan yardim alirken, kimi ögrenciler ise sinav stresiyle bas etmenin yollarini arkadaslariyla beraber ögrenme ve uygulama imkâni buluyor. Sinavlara hazirlanan gençler, belediyenin kendilerine sundugu psikolog destegi için de ayrica baskan Çetin’e tesekkür ediyor. Sinavlarda basarili olmak için, belediyenin her imkaninin kendilerine sunulmasindan memnun olan ögrenciler, basariya bir adim daha yaklasmaya çalisiyor.   

 

BASKAN ÇETIN’DEN TAM DESTEK

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, yerel yönetimlerin toplumun genç yasli her kesimine hizmet etmek zorunda oldugunu söyledi. Belediyelerin dogumundan ölümüne vatandasin her zaman yaninda olmasi gerektigini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Gençlerimiz ülkemizin gelecegidir. Onlarin Atatürk ilkelerine bagli bireyler olarak topluma hizmet etmesi bizim için çok önemli. Biz de bu dogrultuda tüm imkanlarimizi seferber ediyoruz. Sinava hazirlanan ögrencilerden çok talep gelince hiç düsünmeden Atatürk Kadin Yasam Köyü´ndeki kütüphaneyi ve Gençlik Merkezi’ni tahsis ettik. Ihtiyaç oldugunda yeni kütüphaneleri gençlerimizin hizmetine sunacagiz” seklinde konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı