. Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, kursun amacinin bölgede var olan ariciligin gelisimine ve istihdama katkida bulunmak oldugunu kaydedip, fark yaratan kursa ilginin fazla olmasindan dolayi memnun olduklarini söyledi.
Açtigi ücretsiz mesleki kurslarla hem istihdama ve ülke ekonomisine destek olan, hem de vatandaslarin yeni beceriler ve yetenekler kesfetmesine olanak saglayan Çukurova Belediyesi, yine farkli bir egitim kursuyla gündem yaratmaya devam ediyor. Tesisler Müdürlügü’nce ve Çukurova Halk Egitim Müdürlügü’nün destegiyle, Yüzüncüyil Cemevinde “Ari Yetistiriciligi” kursu açildi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi kursta, ari bakimindan besleme tekniklerine, hastalik ve zararlilarla mücadeleden modern aricilik yöntemlerine, temel aricilik kurallari, üretim süreçleri, ari türleri ve bal çesitleri hakkinda, uzman ziraat mühendisleri tarafindan egitimler veriliyor.
Vatandaslara yeni is imkanlari olusturmak, mesleki egitimlerden faydalandirarak ülke ekonomisine destekleyici alanlar açan Çukurova Belediyesi, Tesisler Müdürlügü’ne bagli 13 merkezde, 62 farkli bransta meslek egitimleri vermeye, binlerce vatandasa yetenekler ve is imkanlari olusturmaya devam ediyor. Son yillarda önemi daha çok artan ve oldukça popüler tarimsal is alanlarindan olmaya baslayan “Ari Yetistiriciligi” konusunda harekete geçen Çukurova Belediyesi, açtigi bu fark yaratan kursla, hem teorik, hem de kirsal alanda uygulamali derslerle, vatandaslara yeni beceriler kazandiriyor. Her yastan vatandaslarin katildigi bu kurs programinda, özellikle ari yetistiriciligi yapan çiftçilerinde katilmasi dikkat çekiyor. Egitimlerde bilimsel ve teknik olarak dersler alan kursiyerler, sadece ari yetistirmek ve bal üretmenin yollarini ögrenmiyor. Bal mumu üretiminden, propolis üretimine, bal arisinin özelliklerinden, çogaltilmasina, ari zehrinden, polen üretimine kadar pek çok alanda yetenekler elde etme firsati yakaliyor. Egitimlere katilanlar arasinda çok sayida kadinin olmasi dikkat çekerken, kursiyerler egitimlerden sonra bir an önce ari yetistiriciligine baslamanin heyecanini yasiyor.
ÇUKUROVA BAL ÜRETIMINDE ÖNEMLI BIR BÖLGE OLABILIR
Ari yetistiriciligi Kursunda egitim veren ziraat mühendisi Gülsah Kiliçaslan, aricilikta egitimin önemine dikkat çekerek, Çukurova`da ariciligin yaygin oldugunu ve bal üretiminde Adana ve Mersin’in önemli bir yere sahip oldugunu söyledi. Egitim süresi içinde balarisi irklari, koloni bireyleri, mevsimsel bakim, bal üretimi, diger ari ürünlerinin üretimi, ana ari yetistiriciligi, ari sagligi konularinda bilgiler verildigini, ari yetistiriciliginin tarimsal gelisim içerisinde her zaman yer aldigini anlatarak, Çukurova Belediyesi’nin açtigi bu kurslarla, vatandaslarin yeni is imkanlari olusturma sansi yakaladiklarini belirtti.
BASKAN SONER ÇETIN: ISTIHDAMA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEGIZ
Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, aricilik kursuna ilginin büyük olmasinin kendilerini son derece mutlu ettigini belirterek, amaçlarinin Istihdama ve dogru-verimli üretime katki saglamak oldugunu ifade etti. Bölgede var olan ariciligin önemini artirmak istediklerini söyleyen Çetin, bu kurslarla teorik egitimlerin disinda, kirsalda da pratik ve uygulamali egitimlerin verildigini, bundan da vatandaslarin memnun olmasindan dolayi ayri bir keyif yasadiklarini söyledi.