Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Çukurova’da atık ilaçlar toplanıyor

Çukurova’da atık ilaçlar toplanıyor

Çukurova Belediyesi Adana Eczacı Odası ile işbirliği yaparak kullanım süresi geçmiş ilaçların toplanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda isteyen eczanelere Çukurova Belediyesi tarafından atık ilaç kutusu dağıtılıyor. Başkan S

Eczanelerdeki süresi geçmis ilaçlar Çukurova Belediyesi tarafindan eczanelere dagitilan kutularda toplanarak, güvenil bir sekilde bertaraf edilecek. Çukurova Belediyesi Adana Eczaci Odasi ile isbirligi yaparak kullanim süresi geçmis ilaçlarin toplanmasi için çalisma baslatti. Bu kapsamda belediye tarafindan temin edilen ilaç toplama kutularinin isteyen eczanelere dagitimina baslandi. Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin de Türkmenbasi Bulvari’ndaki Gazi Eczanesine giderek çalismayi baslatti. Baskan Soner Çetin’in Gazi Eczanesini ziyaretine Adana Eczaci Odasi Baskani Mürsel Yalbuzbag da katildi.

 

Baskan Soner Çetin, kullanim süresi geçmis ilaçlarin toplum sagligi açisindan tehdit olusturabilecegini belirterek, “Bunun için isteyen eczanelere ilaç toplama kutulari dagitiyoruz. Belirli araliklarla Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlügü çalisanlarimiz bu kutulardaki ilaçlari toplayarak güvenli bir sekilde bertaraf edilmese saglayacaklar. Bu çalismamizla bizlerle isbirligi yapan Adana Eczaci Odasi Baskani Mürsel Yalbuzbag ve yönetimine tesekkür ediyorum” dedi.

 

Adana Eczaci Odasi Baskani Mürsel Yalbuzbag da halk sagligini yakindan ilgilendiren böylesi bir konuda duyarli davrandigi için Baskan Soner Çetin ve belediye personeline tesekkür etti. Süresi geçmis ilaçlarin bertaraf edilmesinin özel bir çalisma gerektirdigini belirten Mürsel Yalbuzbag, Çukurova Belediyesi’nin böyle bir görevi üstlenmesinin önemine dikkat çekti.

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu