Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çukurova'da kreş kuraları noter huzurunda çekildi...

Çukurova

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kresleri’nin kuralari çekildi. Atatürk Yasam Köyü’ndeki kura çekimleri, tartismaya meydan vermemek için noter huzurunda yapilirken, kurada çocuklarinin adi çikan veliler büyük sevinç yasadi. Baskan Soner Çetin, büyük ilgi gören kreslere yenilerinin eklenecegini açikladi.
Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kresleri için noter huzurunda kura çekimi yapildi. Kurada çocuklarinin adi çikan velilerin büyük sevinç yasadigi gözlendi.


Soner Çetin’in baskan olmasinin ardindan, 4 yil önce açilmaya baslanan Gülen Yüzler Semt Kresleri’nin büyük ilgi görmesiyle, kres sayisi geçen yillar içinde 7’ye çikarildi. Böylece Çukurova Belediyesi, Türkiye’de en çok semt kresi açan belediye konumuna geldi. Çukurova Belediyesi 8’inci semt kresini ise Huzurevleri Mahallesi’nde açmaya hazirlaniyor.
Çok sayida semt kresi açilmasina karsin, hem fiyatinin uygun olmasi, hem de egitim kalitesinin yüksek olmasi, vatandaslarin kreslere ilgisini artirdi. Talebin çok yüksek olmasi nedeniyle, tartismalara meydan vermemek için, bu yil krese devam edecek çocuklarin kura ile belirlenmesi kararlastirildi. Ögrencilerin belirlenecegi kura çekimi, Atatürk Yasam Köyü’nde noter huzurunda yapildi. Krese alinacak ögrenciler, noter huzur unda seffaf bir sekilde belirlendi. Çocugunun adi kurada çikan velilerin büyük sevinç yasadigi gözlendi.

 

KRES SAYISINI ARTIRICAGIZ

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, çalisan kadinlarin en büyük sorununun çocugunu güvenle emanet edebilecegi bir yer oldugunu belirterek, “Bundan dolayi göreve gelir gelmez Gülen Yüzler Semt Kresleri açmaya basladik. Geçen zaman içinde kreslerimizin sayisi 7 oldu. 8’inci kresimizi de Huzurevleri Mahallesi’nde yakin zamanda açacagiz. Ihtiyaç oldukça yeni kresler açmaya da devam edecegiz” dedi. Baskan Çetin söyle devam etti:


“Çukurova Belediyesi semt kresleri, hem lojistik, hem de egitim olarak üst düzeyde. Fiyatlari da, özel kreslere göre çok uygun. 4 yildir 250 lira olan kres ücretini, zorunlu olarak 400 liraya çikardik ama bu rakam bile özel kreslere göre çok düsük. Uygun rakamlara çok iyi bir egitim veriyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük ilgi gören kreslerin sayisini artiracagiz.”
Baskan Soner Çetin, kurada çocugunun ismi çikmayan velilerin üzülmemesini istedi. Özel kreslerden kendilerine teklif geldigini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Bizim fiyatlarimiza yakin rakamdan özel kresler yönlendirdigimiz ögrencileri alacak” ifadesini kullandi.

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli