Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

DEAŞ'a haraç toplarken suçüstü yakalandı

DEAŞ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü DEAŞ terör örgütü soruşturması kapsamında 14 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Adana Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü DEAS terör örgütü sorusturmasi kapsaminda 14 zanli hakkinda gözalti karari verildi.

Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri terör örgütü DEAS adina Adana'da faaliyet gösterip, ayni zamanda terör örgütü adina tehdit, cebir ve siddet kullanarak haraç topladigi ileri sürülen zanlilari takibe basladi. Aralarinda sözde DEAS Adana emiri oldugu ileri sürülen Mahmut Ö.'nün de bulundugu 14 zanlinin yine haraç topladigini belirleyen polis sok baskin yaparak zanlilari suçüstü yakaladi. 14 zanli da operasyonla yakalanip gözaltina alindi. Zanlilarin evlerinde yapilan aramalarda ise 2 ruhsatsiz av tüfegi, 1 kurusiki tabanca, örgüt adina haraç olarak toplandigi degerlendirilen para, çok sayida örgütsel kitap, doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Kendisini DEAS'in Adana emiri ilan ettigi öne sürülen Mahmut Ö. bundan önce 6 kez DEAS operasyonlarinda yakalanmis, 10 Temmuz 2018 yilinda yapilan operasyon sonucunda tutuklanmis ancak daha sonra tutuksuz yargilanmak üzere serbest kalmisti. 

 


  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli